Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najkasnije u svibnju

Dobrodošli: Trajekti i katamarani skuplji i do 100 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom travnja, najkasnije u svibnju, trajektne karte poskupjet će oko 10 posto, a katamarani na pojedinim linijama čak i do 50 posto.

Ministarstvo mora dalo je nalog Agenciji za pomorski linijski obalni promet da pripremi prijedlog novih cijena na svim trajektnim linijama u državu, piše Novi list. Razlog je drastično rezanje sredstava u državnom budžetu. Mario Babić, državni tajnik za more, rekao je kako je povećanje cijena neizbježno te kako je zbog štednje smanjen broj linija na pojedinim pravcima i privremeno ukinuta dužobalna linija Rijeka-Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Poskupljuju domovi za starije - 3 Mira ni u mirovini Novi udar na džepove najranjivije skupine građana: "Ja neću moći, mene je pogodilo" Slika nije dostupna Osijek - Lastovo 1509 kuna samo u jednom smjeru, a da u more još ni prst nisu umočili!

Babić je napomenuo kako je tako ušteđeno 35 milijuna kuna, no to je još uvijek nije dovoljno i zbog toga će doći do povećanja cijene karata. 'Poskupljenje neće biti linearno, odnosno podjednako na svim linijama, ali će biti svugdje uvedeno, bez iznimke', rekao je Babić za Novi list. Na nekim katamaranskim linijama gdje cijene trenutno iznose svega nekoliko eura, poskupljenje će biti čak i 100 posto veće. Novi list piše kako je jasno da cijene na trajektnim linijama, gdje karta za vozilo i putnike stoji više od 100 ili 200 kuna, neće biti tako drastično nego će porasti za oko 10 posto.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene