Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne nađe li se rješenje za grijanje Karlovca građani tijekom zime mogu očekivati redukcije struje.


Alarmantna je to najava Borisa Ožanića, vijećnika skupštine Karlovačke županije, ujedno i zaposlenika HEP-a.Energetski kolaps. 'Ukoliko Karlovac ostane bez grijanja većina zgrada kao alternativu ima samo struju. Jasno je da to sadašnji sustav ne može podnijeti i da će doći do energetskog kolapsa. U tom slučaju redukcije su realna opcija - rekao je Ožanić.

Vezani članci Marko Primorac Primorac otkrio hoće li se uskoro ići na rasterećenje plaća, prognozirao i nadolazeću utakmicu: "Proračun to ne može izdržati" Videozid: Poskupljenje struje i plina - 5 Koliko su i kome struja i plin poskupjeli: Ima i sretnika koji će energente plaćati manje

Stjepan Mikulandrić zatražio je da se problem grijanja Karlovca prenese na županijski nivo, a zbog nezakonite odluke o osnivanju Gradske toplane, paralelne tvrtke, pozvao je Ured državne uprave da ispita taj proces.

'Osnovana je nova toplana dok stara još nije u stečaju, obavljaju se neki zakulisni postupci, a da istovremeno nismo dobili konkretan odgovor koliko su dugovi i što će biti s radnicima. Upozoravam i da je ogroman dio građana prestao plaćati račune za grijanje, jer ne znaju kojoj toplani ih moraju platiti. Riječ je o grijanju 24.000 ljudi, pa je ovo što se sad događa elementarna nepogoda', zaključio je Mikulandrić.

>> Računi za struju šokirali mnoge, struja poskupila i više od 20 posto

Dožupan Josip Šafar rekao je da se Županija već odavno uključila u rješavanje problema s grijanjem najvećeg grada. 'Vodimo računa o tom problemu, razgovarali smo s nadležnima u Gradu Karlovcu, iako ne možemo puno utjecati na njihove odluke. Grad ima pravo osnovati tvrtke po potrebi, a ne želim govoriti o moralnosti tog procesa.Problem Toplane nastao je prije puno godina jer je cijena grijanja vođena socijalnom osjetljivošću. Ipak, postavlja se pitanje treba li biti osjetljiv i prema svim drugima koji se griju na plin, struju ili drva',  rekao je Šafar.

Mikulandrić je na to odgovorio da su dugovi gomilani i dok je Toplana imala četiri direktora i stručnjaka za financije, pa bi stoga netko morao odgovarati. (VLM Agencija)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju