Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EUHARISTIJSKO SLAVLJE

Bozanić: Pozvani smo na hrabrost koja se ne boji kritike ni ismijavanja drugih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić predvodio je svečano euharistijsko slavlje na zagrebačkom Mirogoju.

Kardinal Josip Bozanić je uz ovo svečano misno slavlje svoju propovijed odlučio posvetiti upravo značaju današnjeg blagdana, jedinstvu svih svetih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskrsna propovijed Bozanić u propovijedi o jednoj skupini ljudi: "Njihovu viziju uređenja svijeta i odnosa netko često plaća suzama" Slika nije dostupna Slavlje živih ''Crkva u današnjem blagdanu nudi vječni život''

U prepunoj crkvi pozvao je vjernike na svetost, podsjetio je kako su svi vjernici pozvani na to, te je rekao kako postati svet ne znači činiti neka izvanredna djela niti imati posebne karizme, nego samo treba slijediti Isusa Krista ali i da je taj put ispunjen odricanjem i križem. Treba se, kaže, utjecati i zagovoru svih svetih. 

"Braćo i sestre, evanđeoska blaženstva traže od nas razmišljanje i djelovanje suprotno logici ovoga svijeta. Kao kršćani pozvani smo na hrabrost koja se ne boji ni odricanja, ni trpljenja; na hrabrost koja se ne boji kritike, ni ismijavanja drugih. Iako je težak, a ponekad izgleda i pretežak, kršćanski je život radostan, jer je ispunjen Bogom. Sveci u nama pobuđuju čežnju za takvim životom i pozivaju nas u zajedništvo sa sobom, na zajedništvo s Bogom", rekao je Bozanić.

Kardinal je poručio da su primjeri svetaca ohrabrenje i poticaj kako se pouzdati u Boga na ovozemaljskom putu. "Kako je često naš blaženi Alojzije Stepinac ponavljao riječi svog biskupskog gesla: U tebe se, Gospodine, uzdam! To mu je davalo snagu u nošenju križeva od kojih nije bio pošteđen u svom životu i u svojoj službi", poručio je Bozanić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene