Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na misi na mirogoju

Kardinal Bozanić: Blagdan Svih svetih i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u petak na blagdan Svih svetih, da taj blagdan i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti, a u molitvi je pozvao neka vjernike na tom putu prati moćni zagovor Blažene Djevice Marije i bl. Alojzija Stepinca, svjedoka čiste savjesti kao i svih svetaca.

Kardinal Josip Bozanić na blagdan Svih svetih služio je euharistiju u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a propovijedi pozvao je vjernike da na temelju Apostolskoga vjerovanja i njegovih načela svojim molitvama pomognu dušama u čistilištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi Sveti Kardinal Bozanić pozvao na molitvu za branitelje i s braniteljima Slika nije dostupna Svečano euharistijsko slavlje Bozanić: Crkva danas nadilazi skučeni pogled na čovjeka

Nemojmo zanemariti molitve za duše u čistilištu, naglasio je zagrebački nadbiskup, dodavši kako vjernici trebaju moliti posebno za one s kojima su bili bliski u zemaljskom životu.

"Neka ispovijest vjere i vaše molitve trajno prate iskreno predanje Bogu", rekao je kardinal Bozanić.

Blagdan Svih svetih je dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a nisu kanonizirani.

Crkvena liturgija ističe da u središtu svetkovine Svih svetih nije smrt, nego život. Bog poziva sve ljude svih naroda i svih vremena u vječno zajedništvo svoje ljubavi. Isus Krist je otkupitelj svih ljudi i Bog sve ljude poziva da budu sveti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene