Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Reakcija HDZ-a

Karamarko o Čačiću: 'Ako se koalicija uzdrma zna se što se dalje događa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik HDZ-a rekao je da je osuđujuća presuda Radimiru Čačiću za Vladu velika hipoteka.

'"Nije dobro, a mi smo pozvali premijera Zorana Milanovića da postupi odlučno i principijelno te svojoj vladi omogući da funkcionira u miru, oslobođena tog slučaja i postupka", kazao je Karamarko u izjavi novinarima nakon sastanka Središnjeg odbora Zajednice žena "Katarina Zrinski".

Upitan znači li to da bi Čačić trebao dati ostavku, Karamarko je odgovorio da bi to bilo moralno i svrhovito u odnosu prema hrvatskoj javnosti i vladi.

Na pitanje zašto u ovom slučaju ne vrijedi visoko podignuta ljestvica kao u slučaju bivše ministrice Mirele Holy, predsjednik HDZ-a smatra da Milanović ide iz kontradikcije u kontradikciju te se mora dogovoriti koji je princip i kako će ga poštivati u svom radu. "Ovo baca vrlo ružnu sliku na vladu, odlučnost i principe koje premijer Milanović zastupa", rekao je.

Na pitanje kako komentira Milanovićeve izjave vezane uz pravosuđe Karamarko je kazao da se o pitanjima pravosuđa i sudskim temama ne može loptati. Pozvao je na ozbiljnost i da se u tom slučaju ne dopusti ishitrenost u izjavama. "Milanović vodi vladu i trebao bi biti umjereniji i razboritiji", kazao je.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

>> Josipović o Čačiću: Trebali bi razmisliti i on i stranka i Vlada

>> Milanović je svjestan da bez Čačića njegova Vlada i koalicija padaju

Upitan bi li odlazak Čačića iz vlade doveo u pitanje i cijelu koaliciju, Karamarko je rekao da stanje u koaliciji nije sjajno te što god značio odlazak Čačića, premijer i vlada trebaju preuzeti odgovornost i biti na razini svoje zadaće ako to mogu. "Ako ne mogu, onda se zna što se dalje događa", kazao je Karamarko. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene