Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar siguran u ishod

Karamarko: Dobili smo niz korisnih podataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar policije Tomislav Karamarko tvrdi kako je obračun 'zemunaca' policiji dao više korisnih informacija pa tako i one vezane za brutalno ubojstvo Cvetka Simića.

'Mogu reći da smo vezano za to ubojstvo dobili cijeli niz vrlo korisnih i zanimljivih podataka. No, pred nama je veliki posao dokazivanja, tako da taj slučaj još ne možemo smatrati zaključenim', rekao je za Večernji list ministar Karamarko. On je objasnio i kako je policija došla do spoznaje o motivu za teško ranjavanje Kalinića na jezeru Rakitje. 'Njih dvojica su se posvadili zbog supruge Miloša Simovića koja je povremeno dolazila u Zagreb, također koristeći se lažnim identitetom i krivotvorenim dokumentima. Ona je kao kurir donosila novac. Simović je doznao da je ona prilikom jednog posjeta bila u intimnoj vezi sa Sretkom Kalinićem. Ovaj pomalo banalan motiv pomoći će nam da dođemo do važnih podataka o kriminalnom miljeu te ćemo njihove unutarnje sukobe sasvim sigurno znati iskoristiti', rekao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ilegalni prelazak Srpska policija kod Bajakova uhitila Miloša Simovića Slika nije dostupna Ex-Yu podzemlje Sektor nacionalne sigurnosti izgleda sve šuplje

>> Slučaj Kalinić: 'Tajne službe definitivno su zakazale'

>> 'Ja sam Sretko Kalinić, i ubio sam 20 ljudi'

>> VIDEO: Pogledajte kako je uhićen Miloš Simović

Ministar se osvrnuo i na sve koji su na dnevni red doveli i pitanje nacionalne sigurnosti. 'Suludo je govoriti da sukob među kriminalcima, kojem je povod ljubavni trokut, može ugroziti nacionalnu sigurnost. Njihove aktivnosti nisu bile usmjerene ni prema državnim institucijama, ni prema predstavnicima vlasti, niti prema drugim državnim vitalnim interesima, nego je to bio njihov osobni sukob', istaknuo je. 'U Hrvatskoj se ne narušava niti je narušen osjećaj sigurnosti. To je možda bio slučaj nakon ubojstva Ivane Hodak te Ive Pukanića i Nike Franjića, kada je Zagrebom zavladao opći osjećaj nesigurnosti i nepovjerenja. Sukob Kalinića i Simovića zasigurno nije događaj koji može narušiti osjećaj sigurnosti kod hrvatskih građana', dodao je Karamarko.

Policija još uvijek ne zna koliko dugo su se Simović i Kalinić skrivali na Laništu u Zagrebu, no ministar tvrdi kako će se to doznati u razgovoru s obojicom. 'Znamo da su koristili dva stana, a postoje li još neki drugi stanovi, to ćemo tek vidjeti', napomenuo je. 'Zasad možemo nedvojbeno tvrditi da ih je financirao netko iz Srbije, a novac im je donosila Simovićeva supruga. To dokazuje da su ovisili o financiranju iz Srbije. Očekujemo da će kolege iz Srbije utvrditi tko im je bio financijer', rekao je Karamarko, odgovarajući na pitanje je li točno da je Kalinića i Simovića financirao srbijanski narkobos Darko Šarić. Na kraju je istaknuo i kako je suradnja sa srbijanskom policijom odlična te da su dva najbolja srbijanska istražitelja i poznavatelja djelovanja zemunskog klana stigli u Hrvatsku odmah nakon događaja na Rakitju. 'Formiran je zajednički istražni tim u koji su uključene i sigurnosne službe te se informacije razmjenjuju. To sve će nam zasigurno rasvijetliti i neke događaje iz prošlosti', zaključio je.

Srbijanski mediji: Financirala ih je mrža beogradskih narko dilera

Srbijanski mediji pišu, prema vlastitim saznanjima, kako je Simovića i Kalinića u Hrvatskoj financirala čitava mreža beogradskih narko dilera, no ne zna se pod čijim su oni vodstvom radili. Blic piše, navodeći izvor iz srbijanskog MUP-a, kako novac nije išao direktno za Zagreb, već je kuvertama putovao od grada do grada, preko BiH, kako bi se policiji zameo trag. Tamošnja policija se nada kako bi se mnoge tajne o tome s kim je sve zemunski dvojac bio u vezi, mogle pronaći i na prijenosnom računalu Simovića, koje mu je zaplijenjeno prilikom uhićenja u selu Morović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene