Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalni prelazak

Srpska policija kod Bajakova uhitila Miloša Simovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miloš Simović uhićen je jutros na hrvatsko-srpskoj granici. U tijeku je provjera njegova identiteta.

Srbijanski B92 prvi je neslužbeno javio da je Simović ilegalno pokušao prijeći granicu kod Morovića pri čemu su ga uhitili pripadnici srbijanskog MUP-a. Iz Ministarstva Srbije tu informaciju nisu željeli ni potvrditi ni demantirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar siguran u ishod Karamarko: Dobili smo niz korisnih podataka Slika nije dostupna Ex-Yu podzemlje Sektor nacionalne sigurnosti izgleda sve šuplje

'Rano jutros poslije dva sata pri pokušaju ilegalnog prelaska državne granice iz Republike Hrvatske u Republiku Srbiju u Morovićima kod Bajakova sa srbijanske strane uhićen je muškarac koji se predstavio kao Miloš Simović, a kod sebe nije nije imao dokumente i djelovao je iscrpljeno', potvrdio je glasnogovornik hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec.

Dodao je kako se radi o zajedničkoj akciji srpske i hrvatske policije. 'U tijeku je postupak identifikacije kojim će se utvrditi radi li se zaista o Milošu Simoviću', istakao je Borovec.

Utvrđuje se je li riječ o pripadniku tzv. 'zemunskog klana' osmunjičenome da je prije dva dana kod jezera Rakitje teško ranio drugog pripadnika tog klana Sretka Kalinića.

Uhićeni muškarac izgleda zapušteno i policija utvrđuje radi li se doista o Simoviću, rekao je Borovec i dodao kako još nema informacije o pojedinostima uhićenja, odnosno je li se uhićeni opirao. Srpski Blic piše kako je noćas uhićeni Simović prebačen u Beograd.

>> FOTO Promijenio opis: Evo kako Miloš Simović izgleda danas

>> Sretko Kalinić zasad ne može biti izručen Srbiji

Za Milošem Simovićem policija intenzivno traga sedam godina. On i Sretko Kalinić, kojega je, kako sumnja policija, prije dva dana ranio u Rakitju nedaleko Zagreba, u odsutnosti su osuđeni na 30 i 40 godina zatvora zbog atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

I Simović i Kalinić u odsutnosti su osuđeni na 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u 19 ubojstava, tri otmice i dva slučaja terorizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene