Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao policiji

'Ja sam Sretko Kalinić, i ubio sam 20 ljudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ja sam Sretko Kalinić i ubio sam 20 ljudi', rekao je Kalinić hrvatskim policajcima.

S Kalinićem, pripadnikom tzv. zemunskog klana, osuđenim za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, u bolnici Sestra milosrdnica u kojoj se liječi nakon ranjavanja, razgovarala je policija. Kazao im je kako su on i Miloš Simović na Rakitje došli biciklima radi roštilja, mirno su sjedili kada je Simović u njega iznenada pucao pa pobjegao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija istražuje Stara Pazova: S Đinđićevog trga nestala njegova spomen ploča Slika nije dostupna Ispostavljen račun za troškove suđenja Legija mora platiti obdukciju Zorana Đinđića

Zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić izjavio je kako je Simović u Kalinića pucao iz ljubomore. Naime, spekuliralo se da je Kalinić bio u tajnoj vezi sa Simovićevom suprugom. Kalinića se inače u Srbiji, osim za sudjelovanje u likvidaciji Đinđića, za što je pravomoćno osuđen na 35 godina zatvora, dovodi u vezu i s najmanje 19 likvidacija. Za neke od njih pravomoćno je osuđen.

'Uistinu bizaran razlog, sukob dvojice muškaraca oko treće osobe', zaključio je Dubravko Novak iz MUP-a. 'Dobili smo dovoljno kvalitetnih i reko bi vrijednih informacija od osobe koja je ranjena u ovom obračunu i sve će nam one koristiti da složimo jedan cjeloviti mozaik', dodaje Novak.

>> 'Šetanje Đinđićevih ubojica po RH za svaku je osudu!'

>> VIDEO: Pogledajte kako je uhićen Miloš Simović

Koliko je Kalinić okrutan, doznalo se tijekom suđenja za ubojstvo Đinđića, kada su neki svjedoci iskazivali na koje je sve načine Kalinić mučio svoje žrtve. Prema tim svjedočanstvima, Zorana Savića je nakon ubojstva raskomadao sjekirom, kosti mu je usitnio macolom te ga zatim zapalio. Neke druge je bacao u kiselinu, a zbog te je bešćutnosti i dobio nadimak Zver.

U vrhu srbijanske policije priča se kako postoji snimka nekih od tih egzekucija. Po tim izvorima, ubojstva su precizno snimljena te poslana drugim klanovima radi obuke.

S Kalinićem se povezuje i stravično ubojstvo Zorana Vukojevića Vuka, ubijenog u ljeto 2006. u Beogradu. Vukojević je bio svjedok pokajnik na suđenju Đinđićevim ubojicama, a njegovo izmučeno i napola spaljeno tijelo nađeno je u blizini kuće braće Simović.

Srbija će zatražiti izručenje Sretka Kalinića

Srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović izjavila je da će to ministarstvo Hrvatskoj poslati molbu za izručenje Sretka Kalinića, u Srbiji pravomoćno osuđenog za ubojstvo predsjednika vlade Zorana Đinđića i udruživanje u zločinačku organizaciju 'Zemunski klan'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene