Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza stručnjaka

Karamarko se slaže s Nikolićem, Ostojić priznao laž: Kome takvi potezi koriste, a kome štete?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbjeglička kriza ušla je duboko u predizbornu kampanju.

I analitičari ocjenjuju da je izbjeglička kriza ušla već duboko u predizbornu kampanju. Tomislav Karamarko slaže se sa srbijanskim predsjednikom i vlasti. Ministar Ostojić priznaje da je lagao javnosti zbog HDZ-a.  S profesorom Tihomirom Cipekom razgovarali smo o tome - kome takvi potezi koriste, a kome štete.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Vukovaru Pregovori i razgovori Plenković iz Vukovara: "To je ozbiljna politička pogreška" Slika nije dostupna Premijer Milanović o svemu 'Nisam vidio ni pročitao predsjedničinu izjavu, imam važnijeg posla; Promatramo sve s okom sokolovim što se događa'

Izbjeglička kriza zategnula je odnose Hrvatske i Srbije. Srbijanski predsjednik za sve krivi hrvatskog premijera. S njim se slaže Tomislav Karamarko.

'Hrvatska vlada je kriva za sve u Hrvatskoj. Gospodin Zoran Milanović je u svađi sa svima, recite mi s kim su oni u dobrim odnosima', poručio je Karamarko. Vidjeti Karamarka na strani s Nikolićem iznenađenje je.

'Čak i ako bi potezi bili nespretni čak i tada dobri običaji u politici vam nalažu da budete na strani svoje zemlje. Francuska, jedna od zemalja koja je izmislila diplomaciju kaže - u pravu ili u krivu to je moja domovina', smatra profesor Tihomir Cipek.

Cipek smatra da je predsjednica koja se susrela s Nikolićem bolje reagirala kada je poručila da je on u priopćenju iznio svoje viđenje razgovora. 'Bez obzira na sukobe pozicije i opozicije načelo je da opozicija čuva dignitet svoje vlastite zemlje', kaže Cipek.

Društvene mreže - blagoslov i prokletstvo izbornih kampanja

Kampanja unutar izbjegličke krize dolazi i iz redova SDP-a. Ministar Ostojić najavio je - uređuje se prihvatni centar na Prevlaci. A nakon nekoliko dana sve demantirao.

'Svo vrijeme i vama ovdje novinarima sam govorio da se radi prihvatni centar, jednako tako DUZS je vrlo transparentno poslal na tu poziciju, sve su to odrađivali i radili s potpuno drugom namjenom, znali smo da će to bacanje prašine u oči uroditi plodom jer mi imamo stožere za histeriju za koje ste prvi dan odmah mogli vidjeti da su objavili o čemu se radi', rekao je Ostojić u ponedjeljak.

Priznanje laganja smatra profesor Cipek ima svoj razlog.

'Takve izjave u politici su česte, često puta izazvane tuđom reakcijom, u ovom slučaju meni se čini predsjednika vlade koji je tu naglo rekao da se to ne dolazi u obzir pa je ministar morao reterirati', objašnjava Cipek.

Karamarko: Pozivam sve da vode poštenu kampanju, njihov program je laž

Ovakva situacija koristi HDZ-u. 'HDZ polako počeo upravljanje krizom koje je SDP dobro vodio dovoditi u pitanje na temelju te izjave jer očito je da se tamo nešto radi', kaže Cipek.

Svaka izgovorena riječ zbog kampanje koja već traje dodatno se važe. Pa tako kako bi HDZ volio da ih se ne povezuje s Tomislavom Nikolićem tako bi i SDP volio da se priznanje ministra što prije zaboravi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene