Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekamo li nove napade?

'Hrvatska čini sve kako bi zaštitila građane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sigurnosne mjere u američkim veleposlanstvima već su podignute na višu razinu i borba protiv terorizma još nije gotova pa se postavlja pitanje gdje je Hrvatska u svemu tome?

'Ukoliko Osama bin Laden bude ubijen ili uhvaćen njegovi sljedbenici aktivirat će atomsku bombu u Europi', zadnja je bila poruka bin Ladenovih sljedbenika. Po detaljima paklenog plana, koju je otkrio WikiLeaks prošli tjedan, u Europi je već sakrivena atomska bomba. Gdje i hoće li i kada biti aktivirana, teško je nagađati. No, državni vrh Hrvatske poručuje da je Hrvatska sigurna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako im odgovore Američki vojnici bili spremni na sukob s pakistanskim snagama Slika nije dostupna 'Neuspjeh bio imao ozbiljne posljedice' Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu'

>> UŽIVO: Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

>> VIDEO: Snimka napada u kojem je ubijen Osama bin Laden

'Hrvatska, kao i sve članice sigurnosnog sustava, u borbi protiv terorizma čine sve kako bi zaštitile svoje građane i imovinu', kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. 'Iz iskustva znamo da su kritična mjesta ona koja su usmjerena na uništenje većeg broja ljudi i imovine. Vidimo iz recentnih događaja od 11. rujna na ovamo, koja su to kritična mjesta i na što su usmjerena. Prije svega da se pošalje što veća poruka vezana za ciljeve terorističke organizacije, tvrdi načelnik Odjela za borbu protiv terorizma Mladen Pemper.

Zloglasna teroristička organizacija odgovorna je za čitav niz napada diljem svijeta. U bombaškom napadu na putnički vlak u Madridu poginula je 191 osoba, a 1800 je ranjeno. Tri bombe slijedeće godine odjeknule su londonskom podzemnom. Jedna je aktivirana u autobusu i poginule su 52 osobe, a ranjeno je 700 ljudi. Američki i britanski obavještajci otada građane zovu na oprez. Mete su bile javni prijevozi i atraktivne turističke lokacije. Svog duhovnog vođu njegpovi sljedbenici, nagađaju svi, krvoločno će osvetiti.

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene