Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kraj graničnog prijelaza Bregana u smjeru Slovenije nastala je kolona teretnih vozila duga oko devet kilometra zbog zabrane prolaska teretnih vozilima u smjeru Ljubljane. Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sav promet.


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kraj graničnog prijelaza Bregana u smjeru Slovenije nastala je kolona teretnih vozila duga oko devet kilometra jer je u Sloveniji na snazi zabrana prolaska teretnih vozilima u smjeru Ljubljane. Preporučuje se za promet teretnih vozila korištenje pravca A2 Zagreb - Macelj.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sav promet. Iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto više nema zabrana za teretna vozila, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba (HAK). Međutim, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca.

Na sljedećim je prometnicima samo osobnim vozilima dopušten promet:

 • autocestom A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice
 • državnom cestom Gospić - Karlobag (DC25)
 • na Paškom mostu

Ilustracija Biznismenka iz Brodsko-posavske županije: Zaradila više od 200 tisuća eura prodajom ilegalnih lijekova za potenciju

Autobusima na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom zabranjeno je prometovati na autocesti A7 Draga - Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica - Križišće (LC58107).

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su:

 • DC36 Karlovac - Sisak na dionici Šišljavić - Donja Kupčina, u mjestima Koritinja
 • DC75 Novigrad - Tar zbog poplavljenog kolnika na Antenalu
 • ŽC3156 Mala Gorica - Žažina (na makadamskom dijelu)
 • ŽC31190 u mjestu Lijevi Štefanki
 • ŽC3195 kod mjesta Gračenica Šišinečka
 • ŽC3275 u mjestu Donje Jame
 • ŽC6166 u Omišu zatvorena zbog odrona
 • LC34072 Gornje Mekušje - Kamensko
 • LC33086 u mjestu Skela
 • LC67209 Veliki Prolog - Draževitići
 • LC67203 Kotezi - Dusina
 • LC50118 Floričići - Jakomići
 • LC67207 Vrgorac - Orah (preko polja)
 • nerazvrstane ceste na području mjesta Brođani, Brežani i Donje Mekušje (Karlovačka županija)

U većem dijelu unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, na sjeverozapadu Hrvatske. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima.

Za cijelu Dalmaciju na snazi je žuto upozorenje meteoalarma DHMZ-a, dok je za sjever Jadrana i gospićku regiju na snazi narančasto upozorenje. Podsjetimo, žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno, a narančasto da je opasno.

Poplava u podvožnjaku izazvala probleme u prometu VIDEO Auto se za nekoliko sekundi napunio vodom: Pogledajte kako danas izgleda vožnja ispod zagrebačkog podvožnjaka

Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće, da odgode putovanje.

Mjere obrane od poplava

Na širem petrinjskom području na snazi su redovite mjere obrane od poplava, temeljem prognoze i stanja vodostaja s mjerodavnih vodomjera Hrvatskih voda od ponedjeljka ujutro.

Što se tiče rijeke Kupe, na širem području grada Petrinje za sada nema opasnosti od veće ugroze poplavljivanja naseljenih dijelova grada i prigradskih dijelova.

Vodostaj rijeke Kupe na mjerodavnom vodomjeru Farkašić jutros u osam sati bio je 845 cm viši od uobičajenog. U odnosu na najviši zabilježeni vodostaj u subotu, 21. siječnja, opao je za 85 centimetara.

Ročište u Zambiji - 3 Uživo iz Zambije: Nakon izlaska iz zatvora otkrivamo kakva je procedura za Hrvate, gdje će biti smješteni te gdje su djeca

Boris Vujčić i Valdis Dombrovskis Guverner Vujčić o rastu kamatnih stopa i stambenim kreditima: "Oko polovina ih je podložna promjenama kamatnih stopa"

Procjena je da bi tijekom današnjeg dana do ponoći vodostaj rijeke Kupe u Farkašiću trebao opasti ispod razine plus 800 cm, a od sutra i do srijede, 25. siječnja, uslijed novih oborina očekuje se stagnacija vodostaja na petrinjskom području.

Prema prognozi oborina u idućih pet dana temeljem raspoloživih hidrometeoroloških prognoza, u iduća dva dana u nizinama unutrašnjosti očekuje se oblačno uz kišu, u gorju sa snijegom. Zatim se od srijede, 25. siječnja, očekuje razvedravanje i prestanak oborina.

Uglavnom, ove nove oborine koje se očekuju danas i sutra neće dovesti do novog značajnijeg porasta vodostaja, osobito se to odnosi na rijeku Kupu i njezine pritoke, doznaje se iz Hrvatskih voda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju