Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekipe na terenu

FOTO/VIDEO Kaos u Zagrebu i okolici: U centru pao dio ograde na prolaznicu, zastoji po cestama, vatrogasci zatrpani pozivima

Aktualno Galerija Nevrijeme u Zagrebu Nevrijeme u Zagrebu Foto: Patrik Maček/Pixsell Nevrijeme rušilo grane stabala uz prometnice Nevrijeme rušilo grane stabala uz prometnice Foto: Damir Krajac/Cropix Nevrijeme rušilo grane stabala uz prometnice Nevrijeme rušilo grane stabala uz prometnice Foto: Damir Krajac/Cropix Nevrijeme rušilo grane stabala uz prometnice Nevrijeme rušilo grane stabala uz prometnice Foto: Damir Krajac/Cropix +6 Nevrijeme rušilo grane stabala uz prometnice Galerija 1/11 >>
Za srijedu je najavljen vrhunac toplinskog vala i temperature do 37 stupnjeva, no neke dijelove Hrvatske jutros je potreslo snažno nevrijeme.

Nevrijeme u Zagrebu srušilo je u srijedu ujutro 15-ak stabala u pojedinim dijelovima grada, a zbog jakog vjetra i polomljenih grana drveća bio je poremećen tramvajski promet na nekim linijama.

Iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba jutros su naglasili da zbog nevremena imaju povećan broj poziva građana. 

Jak vjetar polomio je niz stabala diljem Zagreba i ona su potom završila na prometnicama. Od pola osam ujutro dosad građani su vatrogascima prijavili rušenje 15-ak stabala na području Medveščaka. Maksimira, Gornjeg grada, Centra, Peščenice, Novog Zagreba i Medvednice.

Na križanju Jurišićeve i Draškovićeve ulice nešto prije sedam sati ujutro zbog snažnog vjetra srušio se dio ograde kojom su bili ograđeni građevinski radovi te je pao na prolaznicu. Prolaznici je pružena liječnička pomoć, rekli su za DNEVNIK.hr iz PU zagrebačke.

Zagrebački vatrogasci u samo sat vremena imali su 11 intervencija uklanjanja stabla.

Pročitajte i ovo Palo stablo u Splitu - 4 Ekipe na terenu FOTO Srušilo se stablo iznad splitske plaže: Ulica zatvorena za sav promet

Padale grane, stabla, ograda

U 9:15 ZET je izvijestio da je u tijeku je normalizacija tramvajskog prometa na cjelokupnoj prometnoj mreži.

No jutros je bilo burno. Zbog pada grana na naponsku mrežu u Ulici grada Gospića, linije 2, 3 i 13 bile su skraćene do Heinzelove, a putnike od Heinzelove do Savišća prevozili su autobusi.

Zbog pada stabla na Sljemenskoj cesti u prekidu je bila autobusna linija 140. Jedno vrijeme bio je prekinut i tramvajski promet na relaciji Dubrava - Kvaternikov trg zbog pada grane na naponsku mrežu na Maksimirskoj cesti, a linije 11 i 12 ponovno prometuju Jurišićevom. 

 

Pročitajte i ovo Velik broj utapanja - 3 Problem ispod površine Hrvatska je mediteranska zemlja i baš je zato jedna stvar poražavajuća: U opasnosti je velik broj djece

Pročitajte i ovo Manjak mjesta u vrtićima - 2 Veliki problem u Zagrebu Roditelji na mukama: "Plaćaš porez, prirez i opet ne možeš dobiti najosnovnije za svoje dijete"

Na terenu su dežurne ekipe i vatrogasci te se intenzivno radi na uklanjanju prepreka i uspostavi prometa.

Srušio se dio skele

Jak vjetar jutros je u Karlovcu čupao drveće i lomio grane pa za kratko vrijeme, u samo nekoliko minuta, napravio puno štete po gradu, posebno nekim njegovim dijelovima. Radnici Zelenila već su na terenu i uklanjaju porušena stabla i grane.

 

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je crveno upozorenje za regije Zagreba, Karlovca i Rijeke za današnji dan. U tim mjestima velika je opasnost od vrućina, dok je za ostatak Hrvatske izdano narančasto upozorenje.

Većinom sunčano te vruće i vrlo vruće, ali ne i posve stabilno, a ujutro će lokalno biti izraženih pljuskova, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Pljuskova praćenih grmljavinom bit će ponajprije u Istri, Gorskome kotaru i sjeverozapadu zemlje, a prema večeri te u noći na četvrtak vjerojatni su i na sjeveru. Puhat će mjestimice umjeren jugozapadni vjetar, uglavnom u višim predjelima i jak, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura bit će od 32 do 37 Celzijevih stupnjeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene