Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pojačane vibracije

Problem s mostom izazvao kaos na A2: Iznenadno otkriće dovelo do kilometarskih kolona, a na sanaciju će ipak trebati malo pričekati

Aktualno Galerija +0 Dino Goleš Galerija 1/1 >>
HAK je u srijedu objavio da je autocesta između Jankomira i Zaprešića zatvorena zbog konstrukcijskih problema na mostu Sava.

Zagrebačka policija izvijestila je da je zbog tehničkih problema zatvorena dionica autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić u smjeru Macelja.

HAK navodi da je autocesta za sav promet zatvorena zbog konstrukcijskih problema na mostu Sava. Zbog zatvaranja autoceste kolona je na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Jankomir prema Zagrebačkoj aveniji, dodaju iz HAK-a.

Pročitajte i ovo Zastoj u Zagrebu - 2 Kod Cibone VIDEO Kaos u centru Zagreba: Kamion zapeo za tramvajske žice, kolona i gužva nastale na jednoj od najprometnijih cesta u gradu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima li rješenja? VIDEO Pogledajte kako izgleda Selska: Sanacija trajala cijeli dan, moguća su i nova puknuća

Obilazno se vozi izlaskom na čvoru Jankomir, a zatim u smjeru: Zagrebačka avenija - ulica V. Škorpika - Aleja Bologne. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano zapadnim kolničkim trakom.

Zbog zatvaranja autoceste formirala se kolona u pokretu na zagrebačkoj obilaznici (A3) od Buzina prema Jankomiru, a duga je oko 13 kilometara.

IZ HAK-a navode da će se danas od 20:00 do 05:00 ujutro na autocesti A2 Zagreb-Macelj prekinuti promet između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera (obilazak državnom cestom DC1). Policija je naknadno izvijestila da se promet na dionici od čvora Jankomir do čvora Zaprešić promet odvija dvosmjerno zapadnim kolnikom.

Uočene pojačane vibracije

Poslali smo upit Autocesti Zagreb-Macelj. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

''Prilikom redovne ophodnje autoceste uočene su pojačane vibracije na mjestu prijelazne naprave čeličnog dijela mosta preko rijeke Save, smjer Krapina upornjak Zagreb. Pregledom je utvrđeno da je došlo do oštećenja jednog oslonca (ležaja) konstrukcije na upornjak.

Šteta na mostu nije nastala i nije došlo do ulegnuća mosta.

Zbog sprječavanja nastanka oštećenja i sigurnosti odvijanja prometa dionica autoceste Jankomir - Zaprešić je privremeno zatvorena za promet.

Tijekom dana dionica će biti otvorena za promet koji će se odvijati u skladu s privremenom regulacijom prometa dvosmjerno suprotnim zapadnim kolnikom.''

Prometni čep na mostu obišao je i reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš kojemu su koncesionirati potvrdili da su naručeni potrebni dijelovi za sanaciju mosta.

''Do daljnjeg će se voziti samo jednom prometnom trakom, a naručen je potreban ležaj koji bi se mogao čekati nekoliko dana i tek tada treba uslijediti i sanacija'', rekao je Goleš. Neki vozači su rekli da od čvora Zaprešić do čvora Jankomir, donicom dugom oko četiri kilometra, voze između sat i 40 minuta i dva sata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene