Za najveću oporbenu stranku pojavili su se novi problemi baš kao i još jedan apsurd našeg pravosuđa. SDP je prije 20 godina prodao luksuznu vilu u Splitu koju je koristio još Savez komunista Hrvatske, pa potom i oni kao njihovi slijednici.

Galerija


Na to, čini se nije imao pravo pa stranci sada prijeti višemilijunska odšteta. Prodali su vilu koja nije bila njihova pa država sada od SDP-a traži milijune. Za SDP ovo je još jedan kostur iz ormara s kojim će se morati nositi.

Vezani članci Reprezentacija će igrati u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Gradsko vijeće odlučilo - Reprezentacija će igrati na Poljudu. Opara: "Neću dopustiti da se politika miješa u Hajduka" Petar Škorić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Zvonili Škoriću u ponoć, pa Grad odlučio da ugostitelji radnim danom ipak neće raditi do dva ujutro

Spektakularna vila na splitskim Mejama, nekadašnje vlasništvo obitelji Ferić nakon Drugog svjetskog rata je nacionalizirana. Postala je društveno vlasništvo, koristio ju je SKH, a nakon raspada bivše države SDP kao njihov slijednik.

SDP na čelu s Iviom Račanom 1998. zajedno s nasljednikom obitelji Ferić prodaje vilu i dijeli 3 milijuna njemačkih maraka. Prema pisanju Jutarnjeg lista, potpis za SDP na kupoprodajni ugovor stavlja Josip Leko. Danas ustavni sudac, Leko tvrdi da se detalja, pa čak ni toga je li baš on potpisao spornu prodaju - ne sjeća.

Prodaja je sporna jer je, prema Zakonu iz 1997., SDP nekretninu trebao vratiti Republici Hrvatskoj. Sabor je potom u roku od godine dana trebao odlučiti hoće li je prenijeti u vlasništvo stranci.

Država se na prodaju još te 1998. godine žalila i izgubila. Vila je u međuvremenu još jednom prodana. Sadašnji vlasnici u posjedu već 16 godina i tvrde da za Vilu imaju čisto vlasništvo bez ikakvih zabilježbi i tereta, a država tu nekretninu sada hoće natrag.

OD SDP-a država pak potražuje novac koji su dobili od prodaje.

„Šteti sve financijski stranci. Znači šteti ovaj izgubljeni spor sa Bandićem. Dakle štetit će i to, ali to ne znači da će SDP završiti u bankrotu“, kaže SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić.

IZ SDP-a tek poručuju da će se očitovati nakon što izvrše uvid u spis. Stranci koja ionako grca u problemima tako sada prijeti još jedna milijunska tužba.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr