Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 17 posto više dolazaka

Odlične brojke iza zagrebačkog Adventa: "U metropolu je stiglo gotovo 126.000 turista"

Kraj Adventa - 1
Kraj Adventa - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kraj Adventa - 1 Kraj Adventa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kraj Adventa - 2 Kraj Adventa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica, reporterka Nove TV Sanja Vištica, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužve na Adventu - 2 Galerija 1/4 >>
Završilo je božićno vrijeme, a samim time i adventski sajmovi diljem Hrvatske. Ove godine odlične brojke ostvario je Zagreb.

Odbrojavaju se posljednji sati prije završetka zagrebačkog adventskog sajma. Posljednju priliku za šetnju iskoristila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Pročitajte i ovo Opasnosti na prometnicama zbog snijega Minusi u pripremi Zima je pokazala pravo lice, a dijelovi Hrvatske tek će ga sada vidjeti: Građanima je upućeno važno upozorenje

"Turistički djelatnici itekako mogu biti zadovoljni, samo tijekom prosinca u Zagreb je stiglo gotovo 126.000 turista. Kad bi se to usporedilo s istim razdobljem prošle godine, to bi bilo 17 posto više dolazaka i 10 posto više noćenja", izvijestila je Vištica. 

"Bilo je tu prigovora oko cijena na samom početku kada je krenuo advent, međutim neke su lokacije oborile rekorde. Primjerice, Fuliranje je posjetilo 300.000 ljudi, 100.000 više nego prošle godine", poručila je reporterka. 

"Kažu organizatori da je to dijelom i jer ih je vrijeme pomazilo jer su prošle godine imali čak 15 kišnih dana. Prošli smo Zrinjevcem, kućice su zatvorene, na klizalištu ima još nešto malo klizača, to su oni hrabri jer je poprilično hladno", istaknula je. 

Pročitajte i ovo Ožačošćeni Wael Dahdouh Užas u Gazi Poginula još dva novinara, trećemu je ubijeno pola obitelji, a sada i sin: "Bio je duša moje duše"

"Sve u svemu, kada bi se u obzir uzela cijela turistička 2023. godina, barem kada je u pitanju Zagreb, zasigurno se može reći da se metropola vratila na staze sjajnih turističkih brojki", objasnila je Vištica. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene