Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras 22:30

Što se događa u našem tijelu kada plačemo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog istražila je zašto plačemo i koliko suze mogu biti zdrave?

Plačemo li češće kada smo u romantičnoj vezi ili kada smo slobodni? Što nam više mami suze - sreća ili tuga? Suze su još uvijek veliki misterij za znanstvenike, ali i razlog zbog kojeg je ekipa Provjerenog otišla u su Rijeku. Snimili su laboratorijsko istraživanje koje bi trebalo dati odgovor na pitanje osjećamo li se doista bolje nakon plakanja i što se točno događa u ljudskom tijelu tijekom plakanja?

Pročitajte i ovo Provjereno - problem nedostatka liječnika - 6 večeras u Provjerenom Patila u agoniji sa slomljenim kukom, jer nije bilo liječnika da je pregleda! Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Propustili ste Provjereno? Ovdje pogledajte cijelu emisiju.

Ispitanici su gledali film koji su istraživači skratili na 45 minuta, a da ne izgubi smisao. Ispitivači su za to vrijeme bili u kontrolnoj sobi i bilježili sve tjelesne reakcije i svaku suzu. Rezultati istraživanja trebali bi nam reći je li plakanje zdravo? Osim rezultata istraživanja, ekipa Provjerenog donosi i zanimljive informacije o plakanju. Jedna od njih je i podatak da ljudi diljem svijeta najčešće plaču između 19 i 22 sata.

Sve tajne plakanja pogledajte u četvrtak u Provjerenom u 22:30!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene