Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera HAC

Pogledajte što je rekao Božidar Kalmeta nakon izbijanja afere u HAC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zadra i bivši ministar prometa Božidar Kalmeta jutros se pojavio 15 do 10 ispred Gradske uprave kako bi novinarima odgovorio na pitanja vezana za aferu u HAC-u i na optužbe sindikalca Stanića.

Božidar Kalmeta je istaknuo kako se cijeli vikend njegovo ime povlači po medijima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KALMETA POD ISTRAGOM 'Bilo je pitanje trenutka kad će Kalmeta doći na red' Slika nije dostupna Policija u akciji Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a

'Moje ime spomenuo je jedan sindikalaca koji je dolazio u predizbornoj kampanji i koji me blati već godinama iz ne znam kojeg razloga', rekao je Kalmeta okupljenim novinarima, na optužbe predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića.

Stanić je naime rekao kako su istražitelji u sjedište HAC-a u Širolinoj ulici u subotu pretraživali službenu dokumentaciju, kopirali račune i ugovore s podizvođačima.

'Vjerujem da će se napokon nešto pokrenuti i da će dokumenti koji su sinoć izuzeti otvoriti niz drugih predmeta koji su na čekanju te da će pravda ugledati svjetlo dana. Očekujem pokretanje lavine istraga koje će obuhvatiti sve odgovorne, od nižih struktura do bivšeg ministra Božidara Kalmete', rekao je tada Stanić.

Kalmeta je na njegove izjave rekao kako država ima svoje isntitucije u koje on duboko vjeruje. 'Neka institucije rade svoj posao. Što se mene tiče, ja nemam nikakvih saznanja niti išta znam, prema tome ne znam što bih vam rekao', dodao je Kalmeta.

>>'U HAC-u je godinama vrijedila 'omerta''

Na upit novinara je li ga netko iz USKOK-a ili policije pozvao na obavijesni razgovor, odgovorio je da nije.Negirao je i informacije da su USKOK i policijski inspektori bili u zadarskoj gradskoj upravi.

'Ne, to nije točno. Ja za to ne znam', rekao je Kalmeta. Istaknuo je i kako nije imao nikakava saznanja da se iz HAC-a izvlačio novac dok je on bio ministar.

'To se zna, naravno. Kada bih dobio neku informaciju da je možda nešto sumnjivo, ja bih naravno surađivao s institucijama ove zemlje. Ali, ja o tome ništa ne znam ', rekao je Kalmeta.

Dodao je i kako razmišlja o podnošenju kaznene prijave protiv Mijata Stanića, te da to nije htio učiniti u vrijeme izbora.

Na pitanje je li mirno spavao, Kalmeta je odgovorio sa smješkom.

'Itekako sam mirno spavao', rekao je Kalmeta sa smješkom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene