Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kalmeta podnosi tužbu

VIDEO 'Dosta mi je tog lika! Već me se mjesecima drži kao pijan plota!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra i bivši ministar mora, prometa i infrastrukture odlučio je jučer podnijeti tužbu protiv Mijata Stanića, predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata.

Ministar Božidar Kalmeta najavio je podnošenje tužbe protiv predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija u akciji Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a Slika nije dostupna Iskaz Josipa Sapunara Dio novca izvučenog iz HAC-a doniran HNS-u?

'Naravno! Protiv Mijata Stanića! Dosta mi je tog lika koji već mjesecima i duže me se uhvatio kao pijan plota! Zašto, ne znam. Znam da je bio vrlo aktivan u predizbornoj kampanji ovdje. Tko ga je poslao i u kojem cilju, ne znam, ali kao što vidite, nije pomoglo njemu ni njegovim nalagodavcima', rekao je Kalmeta.

Staniću je poručio da na sudu dokazuje ono za što ga proziva te da to i argumentira.

>> Mjesec dana istražnog zatvora za osumnjičene u 'aferi Remorker'

>> Pogledajte što je rekao Božidar Kalmeta nakon izbijanja afere u HAC-u

'Podići ću tužbu pa nek onda gospodin onda dokazuje te svoje objede tamo gdje će to morati i argumentirati. E sad, zašto on to radi, ja ne znam. Da li da prikrije svoje tragove i svoje djelatnosti u HAC-u, u sektoru naplate, dok je on tamo vedrio i oblačio, nisam siguran je on tamo još uvijek vedri i oblači, ili zbog nečeg drugog, ne znam, ali doznat ćemo'.

Upitan oko uhićenja Livakovića i Mikulića, Kalmeta je poručio kako svojem prijatelju Livakoviću želi da što prije dokaže svoju nevinost.

'Ja sam neki dan rekao što o tom slučaju mislim. Ja vjerujem i siguran sam da hrvatske institucije, pravosudne institucije, rade svoj posao vrlo profesionalno i pravično. ja tu nemam što dodati, jer na kraju krajeva nemam nikakvih informacija, osim onog što dobivam iz medija. Druga stvar, što je činjenica, nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Prema tome, pustimo da to ide svojim tijekom, a rekao sam neki dan da Zdravko Livaković, koji je doista bio dugo godina moj bliski suradnik i prijatelj, dapače, čim prije dokaže svoju nevinost'

Mijat Stanić je, podsjetimo, prethodno istaknuo kako afera Remorker ne bi trebala završiti na Josipu Sapunaru te je direktno prozvao Zdravka Livakovića i Kalmetu. 'Ukoliko cijela ova priča završi sa Josipom Sapunarom onda će to biti opet jedna velika farsa i jedna ograničena akcija koja nas neće dovesti do pravih krivaca, a to su nalogodavci Zdravko Livaković i Božidar Kalmeta', kaže Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata.

Kalmeta je isto tako još u ponedjeljak, 21. listopada najavio kako razmišlja o podnošenju kaznene prijave protiv Stanića te obrazložio kako to prethodno nije htio učiniti jer je bilo vrijeme lokalnih izbora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene