Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj vikend? Odgovore ima meteorolog Ivan Čačić

U četvrtak je došla promjena vremena, a kakav nas vikend očekuje donosi Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U većini krajeva bit će dosta sunca i ugodno za boravak na otvorenom. No, valja još biti na oprezu zbog malo kiše ili pokojeg pljuska i to prije svega u gorskim predjelima. Frontalni poremećaj koji nam je donio kišne i grmljavinske oblake u petak će brzo odmaknuti na istok kontinenta, a prema našoj zemlji pružat će se greben ove anticiklone. Zbog toga će u petak kao i slijedećih par dana biti više sunca, premda i ne posve stabilno. Novi prodor oceanskog zraka očekujemo u utorak i to s ovim frontalnim poremećajem koji će u subotu zahvatiti Pirenejski poluotok.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Nova afera Radman poručio da je spreman platiti kaznu zbog pogreške: "U cijeloj priči možda sam jedino ja oštećen"

U petak ujutro biti će barem djelomice sunčano. Mjestimice uz više oblaka može biti malo kiše ili pokojeg pljuska. Ujutro na sjevernom Jadranu mjestimice umjerena, ponegdje podno Velebita na udare i jaka bura. Drugdje vjetar većinom slab. Najniža temperatura od 12 do 18, na moru od 19 do 23 Celzijeva stupnja.

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano ponegdje uz mogućnost za malo kiše. Vjetar većinom slab. I dalje vrlo toplo uz najviših 24 do 27 stupnjeva.

U istočnim predjelima djelomice sunčano ponegdje mala mogućnost za poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren. Temperatura od 25 do 27 stupnjeva. U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu djelomice sunčano. Više oblaka uz mogućnost za malo kiše ili pljusak može biti u gorskom području, a poneki pljusak još je moguć i na Jadranu. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura od 21 do 25, na Jadranu od 26 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno ili djelomice sunčano. Poneki pljusak još je moguć u unutrašnjosti i na sjeveru Dalmacije. Od sredine dana zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura od 27 do 30 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Aktualne teme Na sastanku predsjedništva SDP-a komentirale se cijene i opoziv: "Oporoba ima gotovo jedinstven stav, nemaju oni iluzija"

Za vikend pretežno ili djelomice sunčano. U subotu uglavnom u gorskim krajevima može biti malo kiše, a u nedjelju poslijepodne postoji mogućnost za poneki pljusak. U ponedjeljak pretežno sunčano. Ujutro svježe, mjestimice uz moguću maglu, a poslijepodne vrlo toplo pa čak i vruće.

Na Jadranu pretežno sunčano uz slab do umjeren maestral koji će u ponedjeljak okrenuti na jugo. I dalje vrlo toplo ili vruće.

Prema današnjem materijalu u utorak slijedi novo jače naoblačenje uz kišu i grmljavinski pljusak. U srijedu smirivanje vremena pa će u većem dijelu tjedna prevladavati sunčano i vrlo toplo. Naravno, sve to još moraju potvrditi novi proračuni.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene