Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLAZAK MINISTARA

Kakvo je stanje u HDZ-u nakon rekonstrukcije Vlade? Traži se vođa saborskog kluba

Aktualno Galerija Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 5 Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 2 Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 3 Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 4 Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Stanje u HDZ-u: Ilustracija - 1 Galerija 1/7 >>
Hoće li se s premijerom "porječkati" struja HDZ-a odana lokalnom šefu Ivanu Anušiću, koji je bio protiv smjene ministrice Nataša Tramišak? I tko će nakon Branka Bačića voditi HDZ-ovce u Saboru? Odgovore na ta pitanja potražila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Novi ministar Branko Bačić kavu je sa svojim prethodnikom Ivanom Paladinom popio kavu iza zatvorenih vrata. Uskoro će se Bačić baviti pukotinama nastalim u potresima, ali su to kap u moru problema s obnovom koje ga čekaju. Tek mora predstaviti krizni plan kojim misli ubrzati obnovu, a HDZ u Saboru mora pronaći čovjeka koji će biti na čelu kluba zastupnika.

Bačić iza sebe ima gotovo dva desetljeća staža na čelnim funkcijama u stranci. Potpredsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ) rekao je da će mu stranački kolega nedostajati u sabornici.

"Naravno da hoće. Bio je odličan šef kluba i saborski zastupnik", rekao je.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić - 2 EKSKLUZIVNO ZA DNEVNIK NOVE TV Ivan Anušić o smjeni ministrice Tramišak: "Mislim da nije bilo nikakvog razloga za to. Moja potpora premijeru? To je uvijek bilo neupitno"

Resor u koji ulazi Bačiću nije nepoznat. Bio je ministar graditeljstva i u Vladi Jadranke Kosor.

"Moje ruke su u svemu tome čiste, kao i poslovanje HDZ-a", rekao je Bačić u rujnu 2011. godine, kada je prao ruke od optužbi koje su pratile stranku odlaskom Ive Sanadera – da su kampanju financirali prljavim novcem. O toj je temi i nedavno govorio: "Nisam primio novce ja, nego stranka. I nisam ih predao ja, nego stranka."

Pročitajte i ovo Oleg Butković u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Gost Dnevnika Nove TV Jedan od najdugovječnijih ministara u Plenkovićevoj Vladi: "Moja narav je takva da sam dosta strpljiv. Za politiku morate biti malo i nadareni"

Za razliku od Bačića, Nataša Tramišak iz ministarske odlazi u saborsku fotelju.

"Ja ću aktivirati svoj saborski mandat i mogu reći da ću raditi u interesu države", rekla je bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić suprotstavio se njezinom odlasku, ali ga nije uspio zaustaviti. Međutim, tvrdi da zbog toga neće nastati sukob u HDZ-u.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene