Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbogom, kuno!

Dnevnik Nove TV provjerio je kakvo je stanje s bankomatima uoči prelaska na euro

Aktualno Galerija Bankomati - 3 Bankomati - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bankomati - 4 Bankomati - 4 Foto: DNEVNIK.hr Bankomati - 2 Bankomati - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bankomati - 1 Galerija 1/4 >>
Za manje od tjedan dana prelazimo na euro. Zbog procesa prelaska neki bankomati ne rade, neki bi trebali raditi, ali se isprazne i ostanu bez novca, pa privremeno budu izvan funkcije. Sve to kod ljudi zna stvoriti nervozu. Valentina Baus obišla je bankomate u središtu Zagreba i razgovarala s građanima.

Vjerojatno je većina građana pomoću karte aktivnih bankomata posljednjih dana pokušala pronaći bankomat koji je u funkciji. S obzirom na to da se neki žale kako karta nije ažurna i kako neki od bankomata koji su na njoj označeni zapravo ne rade, ekipa Dnevnika Nove TV odlučila je provjeriti kakva je uistinu situacija.

Prvi bankomat na koji je reporterka Nove TV Valentina Baus otišla radio je, ali drugi…

"Nema novca. Ništa od bankomata, plaćat ćemo karticom", govori Marina.

Slično iskustvo imala je i Antonija: "Na raznim bankomatima sam bila, trenutačno imamo problem, ne možemo dići novac."

Pročitajte i ovo Krvoje Krešić: euro - 5 oproštaj od kune Dobro došao, euro! Kune idu na usitnjavanje i njihov pamuk koristit će se kao građevinski materijal

Pročitajte i ovo Ulazak Hrvatske u Schengen - 1 EURO I ŠENGEN Ulazak u elitni klub: Iza Hrvatske je jedna od najvažnijih godina

"Nisam još pokušala jer sam podizala iz banke. A ni nemam više što  podignuti, sve su mi uzeli", rekla je Janja kroz smijeh.

"Navikli smo podizati novac gdje god da staneš, ali imamo razumijevanja jer nije da se svaki dan prelazi s kune na euro. Imat ćemo malo razumijevanja i prošetati od bankomata do bankomata", rekao je Aleksandar.

Na staru godinu građanima će biti na raspolaganju 1300 bankomata koji će isplaćivati gotovinu u kunama. Od 1. siječnja iduće godine 2700 bankomata isplaćivat će gotovinu u eurima.

Do 15. siječnja – podsjećamo, bez obzira na to koja ste banka – gotovinu bez naknade možete podići na bilo kojem bankomatu.

Od 15. bi siječnja gotovinu trebali najnormalnije podizati na sve četiri tisuće bankomata, koliko ih ima u Hrvatskoj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene