Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ISTRAŽNOM ZATVORU

Gužva u šesnaestercu: Pogledajte kako su u Remetincu dočekani uhićeni navijači

Aktualno Galerija Remetinec - 4 Remetinec - 4 Foto: DNEVNIK.hr Remetinec - 5 Remetinec - 5 Foto: DNEVNIK.hr Remetinec - 3 Remetinec - 3 Foto: DNEVNIK.hr Remetinec - 2 Remetinec - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Remetinec - 1 Galerija 1/5 >>
Ukupno 42 navijača splitskog Hajduka idućih mjesec dana provest će u istražnom zatvoru. Kako su se branili pred sutkinjama, kako su proveli prvu noć u zatvoru i koji je daljnji plan njihovih odvjetnika - istražio je za Dnevnik Nove TV Domagoj Mikić.

Kao kulu od karata ideju o slobodi 42 navijača Hajduka u ponedjeljak su srušile tri sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici.

"Trojica, četvorica osumnjičenika su se branila šutnjom dok su ostali iznosili svoju obranu i uglavnom se branili da nemaju veze s počinjenjem kaznenog djela, da su se jednostavno našli na krivom mjestu u krivo vrijeme", navela je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.

Odvjetnici najavljuju žalbe i otkrivaju koliko njihovi klijenti mogu dugo ostati iza rešetaka. "S obzirom na to da je za ovo kazneno djelo predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora maksimalno trajanje jedinstvenog zatvora do donošenja prvostupanjske presude može trajati šest mjeseci", objasnio je Tihomir Mišić.

Nogometnim rječnikom bila je prava gužva u šesnaestercu u ponedjeljak u Remetincu gdje su stigla 42 navijača.

Pročitajte i ovo Damir Barić - 1 SIRENE, BAKLJE, PRAH... Napad huligana mogao je završiti puno većom tragedijom. Sve je bilo pomno planirano? "To se vidi u nekoliko detalja"

"Zaprimali su se cijelu noć. Ljudi su dobili svoje sobe, osigurana im je zdravstvena skrb. Noć je prošla mirno, to su mladi dečki i mi nikad nismo imali problema s tim navijačkim skupinama", naveo je Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije.

Ipak, morali su se tražiti dodatni kreveti kako bi se ispoštovalo da navijači ne mogu komunicirati međusobno. Na liječničke preglede navijači odlaze u pratnji interventne policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEKUJE SE KONFERENCIJA ZA MEDIJE Operiran muškarac ranjen u sukobu pripadnika Torcide i policije: "Ne očekujemo da bi oporavak bio kompliciran"

I u utorak su pred zatvor, ali i velikogorički sud stigli zabrinuti roditelji koji traže da im se dopusti da posjete djecu iza zidina remetinečkog zatvora.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene