Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČEKUJE SE KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Operiran muškarac ranjen u sukobu pripadnika Torcide i policije: "Ne očekujemo da bi oporavak bio kompliciran"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je prostrijelnu ranu desne potkoljenice dobio u izgredu navijača Hajduka u subotu u Desincu, dobro se oporavlja na traumatologiji karlovačke Opće bolnice i za sada se ne očekuju komplikacije.

Dežurni kirurg Suad Crnica rekao je da je pacijent s ozljedom noge stigao u subotu u 22:45, da je stabilno i izvan životne opasnosti, te da se "ne očekuju komplikacije, iako su i one moguće”.

"Riječ je o mlađoj osobi koja dobiva sve aktivne mjere liječenja i ne očekujemo da bi oporavak bio kompliciran jer prostrjelom nije zahvaćena ni kost ni vitalne strukture”, rekao je Crnica i naglasio da će se tek za dan dva moći kvalificirati je li ozljeda 'teška tjelesna' ili samo lakša, za sada je granična, doznaje Hina, koja je prvo javila da se radi o mladom policajcu, a zatim da je riječ o navijaču Hajduka s područja Splita.

''U izvještavanju o posljedicama izgreda Torcidaša sinoć u Desincu došlo je do nesporazuma u komunikaciji novinara i kirurga, te se uspostavilo da mladi muškarac s prostrijelnom ranom potkoljenice nije policajac već navijač Hajduka s područja Splita'', izvijestila je kasnije Hina.

“Radi se o civilnoj osobi, nije policajac, ali bitno je da je i dalje stabilno u odnosu na jutrašnje stanje”, rekao je Crnica zamoljen da se razjasni ta pogreška.

Prema njegovoj procjeni, pacijent će vjerojatno s bolničkog liječenja biti otpušten za dva ili tri dana, ovisno o razvoju bolesti.

“Mladić nije bio operiran, riječ je o primarnoj obradi rane. Budući da je riječ o prostrjelu nije bilo ni šivanja, već smo samo očistio prostrijeli kanal, ostalo se drenira”, rekao je Crnica zbog velikog interesa medija da se saznaju posljedice sukoba Torcide i policije na autocesti u Desincu.

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvijestila da je policija "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", te da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEKUJE SE KONFERENCIJA ZA MEDIJE Napokon otvorena autocesta prema moru: Satima je bila zatvorena zbog sukoba pripadnika Torcide s policijom, ima ranjenih i ozlijeđenih nakon tučnjave i pucnjave

Pročitajte i ovo Policijska zapljena prije utakmice Dinamo-Hajduk na Maksimiru - 3 MJERE OSIGURANJA FOTO Pogledajte što je policija pronašla kod navijača prije utakmice na Maksimiru

Traje kriminalističko istraživanje, a zagrebačka Policijska uprava će u 14 sati održati izvanrednu konferenciju za novinare.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su u 21:35 sati stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Potom je, oglušivši se na upozorenja i naredbe policije, nekoliko stotina njih napalo policajce iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Promet je na toj dionici autoceste do jutros u 10 sati bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene