Bilo jutro, podne ili večer, komaraci napadaju. Sinoć su zbog krvopija nogometašice Višnjevca odgodile trening.

Galerija


Iako se ulice zadimljavaju građane i dalje komarci napadaju. Problem je i s poljoprivrednim kulturama. ''Neće nitko kopati da mu platiš 1000 eura. Tko i dođe, za 10 minuta baci motiku i ode kući pješke'', ožalio se Jozo Marić iz Bilja.

Vezani članci Avioni zaprašivali protiv komaraca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Osječani napokon odahnuli u borbi protiv komaraca: "Jutros sam zalijevao vrt i niti jedan me nije ugrizao" Aviotretiranje komaraca u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) Slavonci napokon dobili pomoć iz zraka, no pojavio se novi problem: "Bez posebnog tretmana uskoro bi se sve moglo ponoviti"

Čovjek može pobjeći, ali ne i životinje. 

'Morali smo močiti krpu u naftu i mazati magarce. Konje smo morali maknuti, konji ne mogu izdržati. Palimo staru slamu, sve živo poduzimamo. Ovo najstariji ne pamte'', dodaje Jozo.

Da su jedino rješenje avioni, slaže se i osječko-baranjski župan Ivan Anušić: ''Očigledno da ovaj sustav ne ide i imamo sada izvanrednu situaciju. Bez aviotretiranja je nemoguće dobiti tu bitku''.

Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 2 "Komarci su me živog pojeli. Sklanjamo se u kuće, a oni čekaju pred vratima, kao u zasjedi. Otvorimo vrata i šmugnu unutra"

Roj komaraca u Višnjevcu (Foto: Čitatelj) Stravična snimka iz predgrađa Osijeka: "Ovako je u Višnjevcu dva sata nakon tretiranja komaraca"

Sustav nije funkcionirao jer većina općina i gradova nije provodila tretiranje iako je to njihova zakonska obveza. Ističu, mnogima od njih proračun to nije dopuštao.

U borbi protiv komaraca pomoći će država. U borbu s komarcima će domaće avio-snage. Dok avioni uistinu ne polete, Slavoncima ne ginu dugi rukavi, jer su komarci nemilosrdni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Prepoznajete li ove žene? Traži ih policija