Bilo jutro, podne ili večer, komaraci napadaju. Sinoć su zbog krvopija nogometašice Višnjevca odgodile trening.

Galerija


Iako se ulice zadimljavaju građane i dalje komarci napadaju. Problem je i s poljoprivrednim kulturama. ''Neće nitko kopati da mu platiš 1000 eura. Tko i dođe, za 10 minuta baci motiku i ode kući pješke'', ožalio se Jozo Marić iz Bilja.

Vezani članci Plikovi nakon uboda komaraca Još lošije nego prošle godine? ''Situacija je dramatična, ubijaju nas. Dečko je imao 20 plikova po leđima'' Komarac pije krv (Foto: Dnevnik.hr) Invazija muha, komaraca i ostalih krvopija pogodila cijelu Hrvatsku: ''Udaraju ko blesavi, idu u oči, uši!''

Čovjek može pobjeći, ali ne i životinje. 

'Morali smo močiti krpu u naftu i mazati magarce. Konje smo morali maknuti, konji ne mogu izdržati. Palimo staru slamu, sve živo poduzimamo. Ovo najstariji ne pamte'', dodaje Jozo.

Da su jedino rješenje avioni, slaže se i osječko-baranjski župan Ivan Anušić: ''Očigledno da ovaj sustav ne ide i imamo sada izvanrednu situaciju. Bez aviotretiranja je nemoguće dobiti tu bitku''.

Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 2 "Komarci su me živog pojeli. Sklanjamo se u kuće, a oni čekaju pred vratima, kao u zasjedi. Otvorimo vrata i šmugnu unutra"

Roj komaraca u Višnjevcu (Foto: Čitatelj) Stravična snimka iz predgrađa Osijeka: "Ovako je u Višnjevcu dva sata nakon tretiranja komaraca"

Sustav nije funkcionirao jer većina općina i gradova nije provodila tretiranje iako je to njihova zakonska obveza. Ističu, mnogima od njih proračun to nije dopuštao.

U borbi protiv komaraca pomoći će država. U borbu s komarcima će domaće avio-snage. Dok avioni uistinu ne polete, Slavoncima ne ginu dugi rukavi, jer su komarci nemilosrdni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Prepoznajete li ove žene? Traži ih policija