Prethodnik ministra Jakovine danas guli krumpire i luk. Petar Čobanković nagodio se s državom i mora odraditi 730 sati u osječkoj pučkoj kuhinji. Bivši ministar, a danas pomoćni kuhar, Zoranu Peharu otkrio je kako mu idu dani.


Željku, korisniku osječke pučke kuhinje uobičajen je dan. Osim što mu objed sprema bivši ministar poljoprivrede. 'Nisam ga vidio jer ne možeš do njega doći, policija je tamo, ne da blizu', govori Željko, korisnik pučke kuhinje. Bivši ministar poljoprivrede, Petar Čobankovič, komentira: 'Malo se znojim, presvučem majicu i nastavim dalje.'

Vezani članci Velik odaziv na cijepljenje u Koprivnici Odaziv na cijepljenje danas dobar, prolazila i AstraZeneca: "Ne vrijedi odbijati. Moram opet čekati. Onda radije sad" Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Bila sam u njihovim raljama, ne daj Bože nikome... Nisam imala priliku dokazati da mogu brinuti o svojoj bebi. Moje dijete je živo, oštećenog zdravlja, ali živo"

>> Sud Čobankoviću oduzeo 'šalabahter' iz kojeg je čitao tijekom svjedočenja

Petar Čobanković zatvor je zamijenio radom u pučkoj kuhinji. 'Pomažem sve, pri utovaru, istovaru, radim na pripremi namirnica, znači na pripremi krumpira, luka i slično', govori Čobanković.

Osječki caritas snimanje ne dopušta, a bivšeg ministra i njegov rad ne komentira. O novom pomoćnom kuharu među korisnicima podijeljena mišljenja. 'Čovjek je ispravan i svaka mu čast', komentira Ibro, korisnik pučke kuhinje.

'Ja bi ga dao da kopa kanale u vodovod i to po zimi pa da vidi kako radnik te novce zarađuje i onda bi i drugi mislili bi li ukrali ili ne', komentira Mijo, gost kuhinje.

Međutim, njihov pomoćni kuhar misli da je kazna primjerena. 'Ovo je jedno iskupljenje i to tako doživljavam' govori bivši ministar. Guliti, kuhati, pretovarivati i znojiti se za korisnike osječkog Caritasa, Čobanković je dužan još godinu dana

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook