Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoj zarađeni novac

'Kako da živimo? Nemamo ni režije s čim platiti, isključit će nam sve!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok čekaju da se riješi privatizacija Dalmacijavina, očajnim radnicima koji pet mjeseci nisu primili plaće ne preostaje ništa drugo nego prosvjedne povorke.

Tako su i danas tražili svoj zarađeni novac te da se ponovno pokrene proizvodnja u tvornici. Podsjećaju da postoji i ponuda organiziranog radničkog dioničarstva za kupnju Dalmacijavina koju bi trebalo bolje razmotriti.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Upozoravaju na svoj slučaj Prosvjedovali radnici Dalmacijavina: Njih 550 očekuje oko 64 milijuna kuna

Očekuje se da bi se sutra Salomon Berkovitz trebao sastati s predstavnicima Vlade, kako bi konačno riješili kupoprodaju.

>> 'Opraštanje duga Dalmacijavinu neodgovoran čin Vlade na odlasku'

'Žalosno, pet mjeseci nemamo plaću, nemamo režije s čim platiti, nemamo ništa, isključit će nam sve, kako da živim? Ovo je žalosno, kad je došlo do ovoga da hodamo ovuda kao da samo psihički bolesnici', rekla je Marija Jurić, radnica.

>> Prosvjed radnika Dalmacijavina, traže isplatu zaostalih plaća

'Stvarno sramota kad vidimo njihove kartice gore, njih u Saboru, koliko imaju imovine, a mi za tri tisuće kuna idemo ulicama i plačemo jer nemamo od čega živjeti. Ne možemo platit ni režije', kaže Ivanka Varnica, radnica Dalmacijavina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene