Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(ne)zamrzavanje cijena goriva

Vatrogasna mjera Vlade: "Domaći su i do sada znali izbjegavati autocestu, a i stranci mogu sići, natočiti gorivo i vratiti se"

Aktualno Galerija +0 Ivan Čorkalo Galerija 1/1 >>
Hoće li Vladina odluka da se na autocesti ne zamrzavaju cijene odvratiti vozače od korištenja autoceste? Pesimistični misle da će cijena doseći i 20 kuna.

"Sigurno će to dio vozača odvratiti da idu autocestom. Domaći vozači su i sada, tijekom ljetne sezone, izbjegavali autocestu zbog povećane cijene cestarine", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Ističe da, ako tome sada pridodamo i 200-300 kuna koje bi mogli uštedjeti, sasvim sigurno je da će izabrati vožnju starom cestom.

"Našlo bi se za janjetinu", našalio se Čorkalo.

Što se tiče stranih vozača, oni će zasigurno dobivati upute od svojih autoklubova. Ako se i odluče na vožnju autocestom, moći će koristiti opciju da izađu na jednom od izlaza s autoceste, natoče gorivo na najbližoj pumpi uz izlaz i vrate se na autocestu", pojasnio je Čorkalo.

Pročitajte i ovo Krešimir Babić - 1 Neodrživo poslovanje Očajni vlasnici malih pumpi pred slomom: "Netko će moći raditi dva, netko tri tjedna, a netko samo deset dana"

Pročitajte i ovo Gorivo - 4 litra gotovo 15 kuna Nezapamćen skok cijena goriva: Vlada ima četiri opcije za obuzdavanje poskupljenja

Stav stručnjaka je da je ovo vatrogasna mjera Vlade. "Projekcija je da bi ovako moglo trajati do kraja 8. ili početka 9. mjeseca i u tom periodu bi cijena goriva mogla rasti i do 17 kuna, a neki čak kažu i do 20. Nadamo se da se neće ostvariti projekcije najpesimističnijih", zaključio je Čorkalo.

Više o cijenama goriva pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene