Barbara Štrbac o sastanku u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr)
Barbara Štrbac o sastanku u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr)

Novi predsjednik SDP-a održao je sastanak sa kolegama iz županijskih organizacija.


Davor Bernardić, novi šef SDP-a okupio je danas stranačke kolege iz županijskih organizacija.

Sastanak je završio oko 19 sati. Glavna tema sastanka bile su pripreme za lokalne izbore. Prije svega se žele fokusirati na to da zadrže gradove i općine u kojima su na vlasti, potom na one jedinice lokalne samouprave koje bi možda mogli osvojiti, a razgovaralo se i o mogućim koalicijama.

Neki su članovi uoči sastanka kazali kako bi ipak moglo biti riječi i o ozbiljnijim temama poput izmjene statuta koji bi omogućio drugačiji način izbora članova glavnog odbora stranke.

Kadrovske promjene

SDP-ovac Ivan Klarin uoči sastanka kazao je kako očekuje da će biti riječi o kadrovskim promjenama.

Domagoj Hajduković rekao je kako je riječ o operativnom sastanku.

"Dogovorit ćemo se o tijeku konvencije kako bi ona protekla u najboljem redu. Baš zbog toga su tu ljudi koji su najdogovorniji za to - županijski predstavnici i stručni suradnici SDP-a", kazao je Hajduković i dodao kako se na sastanku neće razgovarati o eventualnoj promjeni potpredsjednika Sabora.

Tihomir Jakovina tek je kratko poručio kako je riječ o radnom sastanku.

"Idemo čuti što kaže novi predsjednik", rekao je Jakovina.

Ono što je ipak glavno pitanje jest kako će Davor Bernardić posložiti kadrovsku križaljku kada je o njegovim najbližim suradnicima riječ te u Saboru.

Za sada Bernardić kaže da neće biti prevelikih promjena ni u odborima te da on neće on biti ni predsjednik kluba zastupnika. Za to mjesto spominju se Peđa Grbin ili Siniša Hajdaš Dončić. Za glavnog tajnika stranke spominje se Arsen Bauk.

Opačić ostaje potpredsjednica Sabora

Milanka Opačić do daljnjega bi trebala zadržati fotelju potpredsjednice Sabora.

Njegov je prioritet u ovome trenutku, kaže, rad na terenu i priprema za lokalne izbore. U subotu se održava konvencija stranke na kojemu će se birati glavni odbor i predsjedništvo. Nakon toga će slika novoga SDP-a biti jasnija.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr