Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostale su formalnosti

Zagrepčani će žičarom konačno na Sljeme? Šef ZET-a otkrio kad bi se to moglo dogoditi, ali i što će biti sa cijenama vožnje

Žičara Sljeme konačno je dobila sanitarnu dozvolu koju je do sada kočila - buka. Za dugoočekivanu gondolu ključna su, naravno, iduća dva tjedna - tijekom kojih bi trebala dobiti uporabnu dozvolu, a potom i dozvolu za rad Ministarstva prometa.

U Dnevniku Nove TV reporterka Barbara Štrbac pitala je direktora ZET-a Marka Bogdanovića kada će građani moći gondolom do Sljemena.

Reporterka kaže kako nedostaju još dva papira, no radi se o pukoj formalnosti. "Glavni papir koji kaže da žičara nije preglasna dobiven je danas. Treba dobiti još samo uporabnu dozvolu i konačno dozvolu Ministarstva prometa i onda bi konačno trebala proraditi", javila je Štrbac i pitala Bogdanovića kada bi se točno građani mogli provozati sljemenskom žičarom.

Marko Bogdanović, direktor ZET-a Marko Bogdanović, direktor ZET-a Foto: DNEVNIK.hr

"Očekujemo da će uporabna dozvola biti izdana početkom idućeg tjedna. Nakon toga idemo prema Ministarstvu prometa sa zahtjevom za izdavanje dozvole za rad žičare što očekujemo da će se dogoditi u idućih, otprilike, dva tjedna", rekao je direktor ZET-a.

Pročitajte i ovo Žičara Sljeme - 2 NA SLJEME, NA SLJEME! Inspekcija dala blagoslov: Žičara će napokon dobiti uporabnu dozvolu, troškovi će još rasti

Do kraja velječe građani bi mogli na Sljeme žičarom, no pitanje je i koliko će to koštati, dodala je Štrbac. Bogdanović kaže da je izrada cjenika i njegova integracija u tarifni sustav ZET-a u završnoj fazi.

"Mogu samo reći da se pri izradi vodimo time da omogućimo što većem broju građana da koriste žičaru. Bit će nekoliko cjenovnih grupa karata i ja očekujem da ćemo izaći s tim podatkom u idućih 10-ak dana", rekao je Bogdanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen tehnički pregled Hoće li sljemenska žičara napokon početi s radom? Voditelj projekta objasnio koliko Zagrepčani još moraju čekati

Reporterka je pitala i hoće li karte biti za pojedinačnu vožnju ili će se moći kupovati na mjesečnoj i godišnjoj bazi, kao i hoće li skijaši imati neke privilegije. Bogdanović kaže da će se te kategorije uzeti u obzir. Direktor ZET-a smatra da će si četveročlana obitelj moći priuštiti odlazak na Sljeme više od jednom mjesečno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene