Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stopama najpoznatijeg agenta

Kad narastem bit ću… James Bond

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski James Bond bi mogao postati netko od vas. Na Fakultetu političkih znanosti uskoro počinje tečaj o menadžmentu sigurnosti, a u planu je i specijalistički studij iz područja nacionalne sigurnosti. Elitni studij bit će rezerviran samo za najbolje.

Ako ste i vi jedan od onih koji sanjate da ćete postati James Bond te ako mislite ozbiljno, želja vam se može ostvariti. Početkom 2009. počet će seminar o menadžmentu sigurnosti. U planu su i specijalistički i preddiplomski studij iz područja nacionalne sigurnosti.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) ''Previše je poklonjenih ocjena'' Rezultati mature loši zbog slabe pripreme? ''Žale se da nisu dobili upute, a dobili su ih 100. Treba sjesti i naučiti''

Zainteresiranih je, kaže dekan Fakulteta političkih znanosti Cvrtila mnogo. A mnogi studenti rado bi bili tajni agenti. Stručnjaci se slažu da obrazovanih ljudi tog profila nedostaje na tržištu radne snage.

'Danas u Hrvatskoj ne postoji Obavještajna akademija ili bilo kakva institucija koja će kroz jednogodišnji ili višegodišnji studij školovati ljude koji će se baviti poslovima u obavještajnoj zajednici', rekao je stručnjak za nacionalnu sigurnost Mate Laušić.

Životni stil hrvatskih tajnih agenata teško se može uspoređivati sa životom Jamesa Bonda na filmskom platnu. No jedno je sigurno; biti obavještajac nikako ne može biti dosadno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene