Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džamonja na zidu

Juričan prijavio Bandića zbog skupocjene umjetnine: "Pojedinačna im vrijednost prelazi i nekoliko desetaka tisuća eura"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Redatelj je gradonačelnika prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Dario Juričan prijavio je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. 

Pročitajte i ovo Dario Juričan u Vrbovskom - 1 Prijedlog gradonačelnika Vrbovsko i službeno proglasilo Milana Bandića počasnim građaninom, na feštu stigao Juričan i vikao na megafon Slika nije dostupna Juričan o Bandiću ''Govorio je jedva čujnim glasom, nježno se ljuljao, oči mrtve umorne, pogled u pod, mislio sam da će dedica pasti na mene''

"Dužnosnik g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, posjeduje vrijedna umjetnička djela nekih od najpoznatijih hrvatskih slikara, pojedinačne vrijednosti veće od 30.000 kuna. Umjetnine dužnosnik nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici", napisao je Juričan u prijavi. 

Kao dokaz naveo je pravomoćno rješenje Županijskog suda u Zagrebu te fotografiju s Instagrama Bandićeve kćeri na kojoj se vidi gradonačelnik, a iza njega na zidu i slika Dušana Džamonje. 

"Iz navedenog rješenja Županijskog suda u Zagrebu vidljivo je kako dužnosnik Milan Bandić u svom posjedu ima umjetnička djela:

- sliku autora Dušana Džamonje ,,Kompozicija", tehnika crtež tuš
- sliku autora Mencia Clementa Crnčića ,,Marina", tehnika ulje na platnu

Prema javno dostupnim izvorima, pojedinačna vrijednost navedenih umjetnina prelazi i nekoliko desetaka tisuća eura", naveo je Juričan. Pozvao je Povjerenstvo da utvrdi način stjecanja umjetnina i njihovu pravu vrijednost.

"Naposljetku predlažem da se utvrdi kršenje propisa o sprječavanju sukoba interesa od strane dužnosnika Milana Bandića, da ga se kao serijskog kršitelja Zakona o sprečavanju sukoba interesa propisno pomazi te pozove da u što kraćem roku ispuni svoju imovinsku karticu i napokon postane bolja osoba, čemu on zapravo stremi", zaključio je redatelj. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene