Jozo Miličević i Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Jozo Miličević i Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj skupštini Jozo Miličević, pojasnio je zašto je podržao Bandićev proračun. Rekao je da na izbore ne želi ići zbog isključivo ideoloških razloga.


"Vidim da se to pitnaje postavlja svima. Normalno na njega treba odgovoriti i treba ostati čist pred biračima i mojim kolegama zastupnicima u gradskoj skupštini. To sam napravio isključivo pos svojoj osobnoj savjesti, jer sam te naznake da neću podržati prijedlog Nezavisnih za Hrvatsku, kad su rekli da će prekinuti koaliciju i da neće više činiti većinu u Skupštini, jer su kao glavni razlog raskida koalicije naveli da se gospodin Mialn Bandić nije dovoljno ispričao zbog toga što se sastao s gospodinom Palmom", rekao je Miličević.

Vezani članci Milanka Opačić i Milan Bandić (Foto: Goran Jakus/Patrik Macek/PIXSELL) Je li i sada ''palo'' cvijeće? Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić učlanila se u Bandićevu stranku Uskoro glasanje o zagrebačkom proračunu (Foto: Dnevnik.hr) Uskoro glasanje o zagrebačkom proračunu: ''Nema više političke trgovine i da su potrebe Zagrepčana zadnje''

"Znači niti jednog spomena nije bilo, niti o radu u gradu, upravljanju gradom. Nije bilo govora o neizvršenju proračuna, prijedlogu novog proračuna, ništa od toga nije bio razlog za prekid te koalicije, nego isključivo ideološka tema koja je za mene neprihvatljiva na ovoj razini", kaže.

Na pitanje je li dobio protuuslugu ili je li mu možda netko prijetio, Miličević to kategorički niječe.

"Ne, apsolutno ne. To ću vam ponoviti koliko god puta me pitate", rekao je.

Na pitanje zašto nije otvoreno rekao da će glasovati za proračun, Miličević kaže da je to rekao na tijelima stranke Neovisna lista Zagreb.

"Prvi put kad smo se sastali, odmah sam rekao da ne mogu podržati taj prijedlog Nezavisnih za Hrvatsku i ići na izbore isključivo zbog ideoloških razloga", rekao je Miličević i dodao kako je bio rekao da će nastojati ostati suzdržan, ali sigurno da neće podržati prijedlog Nezavisnih za Hrvatsku.