Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skidanje imuniteta Sanaderu

'Ako se utvrdi odgovornost policije, Karamako treba dati ostavku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik kaže da je odlazak Sanadera veliki propust.

Predsjednik Ivo Josipović Sanaderov odlazak iz zemlje komentirao je rekavši da traži Karamarkovu ostavku jer je ovo veliki propust.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

'Nakon što je mjesecima Sanader bio na naslovnicama kao mogući osumnjičenik, to što je sada kada je optužen je otišao, je veliki poraz sustava', rekao je Ivo Josipović.

'Osobno mislim da ovaj slučaj ne može završiti na novinskom tekstu kako je otišao, nego se mora pokrenuti pitanje odgovornosti', poručio je Josipović.

>> Iz DORH-a stigao zahtjev za skidanjem imuniteta Sanaderu

'Ovo je egzemplarni slučaj koji će pokazati da li funkcionira, ili ne funkcionira sustav odgovornosti', kaže Josipović.

Predsjednik Josipović je odgovorio na pitanje novinare Nove TV tko treba odgovarati. 'Mislim da najprije treba istražiti slijed događaja, ali zna se tko brine da okrivljenik ne pobjegne, prije svega policija.

Na pitanje naše novinarke znači li to da Karamarko treba dati ostavku, Josipović je rekao da će se to vidjeti kada se sve razbistri.

'Ako bude potrebno, trebalo bi ići i na ostale, ne samo na Karamarka'

'Ako bude potrebno, trebalo bi ići i na ostale, ne samo na njega', zaključio je Josipović.

'Ono što želim i što očekujem je da se protiv gospodina Sanadera kao i protiv svakog drugog u ovoj državi provede zakonit i pravedan postupak', rekao je jutros Josipović.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo, podnijelo je zahtjev Hrvatskom saboru za skidanjem imuniteta saborskom zastupniku i privođenje bivšeg premijera Ive Sanadera. Na sjednici MIP-a imunitet je Sanaderu skinut u roku od dvije minute.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene