Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s predsjednikom

Josipović s vojnicima HV-a u Afganistanu: 'Budite ponosni na njih!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u službenom posjetu Afganistanu, sastat će se s hrvatskim vojnicima u sastavu NATO-ove međunarodne mirovne misije ISAF.

Josipović je prvi hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik oružanih snaga koji posjećuje hrvatske vojnike u Afganistanu, kojih tamo služi 334. Hrvatski vojnici raspoređeni su u Kabulu te na sjeveru i zapadu zemlje.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Tyler Vargas-Andrews - 2 Optužbe na račun administracije Mučno svjedočenje američkog marinca o povlačenju iz Kabula: "Vidio sam mrtve suborce kako leže oko mene, nadređeni su sve znali"

>> Petraeus Josipoviću nahvalio hrvatske vojnike

'Hrvatska može biti ponosna na svoje vojnike u Afganistanu, a njihovo ratno iskustvo osobito je značajno za misiju ISAF-a, izjavio je jučer u Kabulu zapovjednik ISAF-a, američki general David Petraeus nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. 'Zahvalio sam predsjedniku i svim Hrvatima na važnom doprinosu Hrvatske...Vaši vojnici u glavnom gradu i na sjeveru ponos su za Hrvatsku, a nama je osobito značajno njihovo ratno iskustvo s Balkana', rekao je Petraeus novinarima nakon sastanka s Josipovićem koji je u petak doputovao u službeni posjet Afganistanu.

'Više od 300 hrvatskih vojnika na terenu veliki su ponos za Hrvatsku i predsjednik kao i svi građani mogu biti vrlo ponosni na njih', dodao je general Petraeus koji zapovijeda tom međunarodnom misijom u kojoj sudjeluje 131.000 vojnika iz 44 zemlje. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene