Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u službenom posjetu Afganistanu, sastat će se s hrvatskim vojnicima u sastavu NATO-ove međunarodne mirovne misije ISAF.


Josipović je prvi hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik oružanih snaga koji posjećuje hrvatske vojnike u Afganistanu, kojih tamo služi 334. Hrvatski vojnici raspoređeni su u Kabulu te na sjeveru i zapadu zemlje.

Vezani članci Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP) Afganistanska vlada pustit će iz zatvora 1500 talibana u svrhu primirja – Talibani žele više boraca na slobodi Predsjednik Zoran Milanović Milanović: ''Hrvatski posao u Afganistanu je gotov, osobito nakon ugovora SAD-a i talibana...''

>> Petraeus Josipoviću nahvalio hrvatske vojnike

'Hrvatska može biti ponosna na svoje vojnike u Afganistanu, a njihovo ratno iskustvo osobito je značajno za misiju ISAF-a, izjavio je jučer u Kabulu zapovjednik ISAF-a, američki general David Petraeus nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. 'Zahvalio sam predsjedniku i svim Hrvatima na važnom doprinosu Hrvatske...Vaši vojnici u glavnom gradu i na sjeveru ponos su za Hrvatsku, a nama je osobito značajno njihovo ratno iskustvo s Balkana', rekao je Petraeus novinarima nakon sastanka s Josipovićem koji je u petak doputovao u službeni posjet Afganistanu.

'Više od 300 hrvatskih vojnika na terenu veliki su ponos za Hrvatsku i predsjednik kao i svi građani mogu biti vrlo ponosni na njih', dodao je general Petraeus koji zapovijeda tom međunarodnom misijom u kojoj sudjeluje 131.000 vojnika iz 44 zemlje. (T.Š./Hina)