Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tamne naočale zbog upale oka

Josipović: Radnici su zaštićeni, ali samo na papiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upitan treba li se, po njegovu mišljenju, mijenjati Zakon o radu (ZOR), predsjednik Ivo Josipović danas je rekao kako je riječ o kompleksnom pitanju, jer se ne radi samo o zakonu nego i praksi koju imamo te zaštiti radnika.

Unatoč jakoj upali oka, zbog čega je stavio tamne naočale, predsjednik se danas susreo s građanima, a potom i odgovarao na aktualna pitanja.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

'Bez obzira što na papiru zaista imamo zaštitu radnika do razine da je možda, mnogi kažu, nefleksibilno tržište rada, u praksi to ne izgleda tako. Mnogi su ljudi, posebno u privatnom sektoru, izvrgnuti šikaniranju, a sudski sporovi traju desetljećima. Mislim da problem treba kompleksno sagledati i da promjene koje će biti neminovne treba pratiti i puno efikasnija zaštita zaposlenika", rekao je predsjednik Ivo Josipović o Zakonu o radu.

Smatra i da ideja o mogućoj promjeni Ustava, kako bi se onemogućio povrat imovine strancima, nije dobra jer imovina načelno mora biti vraćena svima. 'Mislim da povrat imovine načelno mora biti prema svima, no to ne znači da država može svima sve platiti. Neki put je potrebno imati makar i simboličan povod da se nepravde isprave što je moguće više', izjavio je Josipović. Naglasio je kako se ideja o promjeni Ustava ne bi uklapala u europske trendove i praksu mnogih zemalja.

Na pitanje je li promijenio mišljenje o Anonimusima, koji nastavljaju svoje prosvjede zbog ACTA-e, predsjednik Josipović je odgovorio da je oko svega 'bilo i nekih nekorektnih interpretacija' istaknuvši kako je njegova poruka - čuvajmo prava drugih ali to se odnosi i na slobode na internetu.

'Ja se apsolutno zalažem za zaštitu autorskih prava ali, naravno, i internetske slobode moraju postojati, pa i moj post na facebooku uvažava te dvije komponente', kazao je te dodao kako s prijateljima na facebooku raspravlja i o tim pitanjima. Predsjednik Josipović ponovio je i da će o svemu organizirati i raspravu na internetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene