Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar na Čačića

Mrsić: Nema prijepora oko Zakona o radu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas kako s koalicijskim partnerima neće biti prijepora oko izmjena Zakona o radu (ZOR).

'Mislim da prijepora neće biti. Mi želimo postići nacionalni konsenzus o Zakonu o reprezentativnosti sindikata i to je prvi korak u procesu kolektivnog pregovaranja da u Hrvatskoj uvedemo i reda u tom dijelu tržišta rada', rekao je Mrsić izbjegavajući konkretan odgovor na novinarsko pitanje o Čačićevoj izjavi o tome da u ZOR-u treba mijenjati i više od same odredbe o kolektivnim ugovorima.

Na insistiranje novinara imaju li u koaliciji o ZOR-u različita mišljenja, Mrsić je kratko poručio: 'Mislim da nemamo, imamo isto mišljenje!'.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna Plan o pokretanju Hrvatske Mrsić: Vlada donosi odluke u suradnji s koalicijskim partnerima

>> EKSKLUZIVNO Čačić: Odlazim iz Vlade ako plan investicija ne uspije do 9. mjeseca

Prvi potredsjednik vlade Radimir Čačić je novinarima kazao kako je, kada je riječ o Zakonu o radu, zajednički jezik između HNS-a i SDP-a odavno pronađen. 'Tretman zakona o radu kao Biblije i u kamen upisanog Svetog pisma naravno ne dozvoljavaju nikakav pomak. Mora se dati prostor da kad ZOR istekne, nakon određenog vremena da se otvore pregovori i to je sve što vlada treba učiniti', rekao je Čačić.

'Civilizacijski standard zaštite radničkih prava se ne smije narušavati, ali to ne znači da se ne poštuju ekonomske situacije u kojima se pojedina zemlja u nekom trenutku nalazi', rekao je Čačić novinarima u Hrvatskom saboru. Na pitanje kako se snašao prva dva mjeseca u vlad,i Čačić je uzvratio: „Ja sam tu već bio i nisam se ništa snalazio!“.

'Ako se ne bude vidio optimizam iz desetina i stotina natječaja i nova energija u gospodarsku Hrvatske tada nemam šta raditi u vladi', poručio je Čačić, dodavši kako misli da bi to 'bio zaista poraz i podbačaj'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene