Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader najnepopularniji

Josipović najpopularniji, Kosor sve nepopularnija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da su sada održavaju izbori, pobijedio bi SDP i to s povećom prednošću od gotovo 10 posto pred HDZ-om. Izborni prag prešle bi još samo HNS i HSS. To pokazuje posljednje istraživanje političkih preferencija Hrvata, CRO Demoskop.

SDP je na prvom mjestu već deset mjeseci, a ovaj mjesec prednost mu je i porasla za 1 posto. No, porastao je i broj neodlučnih birača. Kada se gledaju političari, najpozitivniji političar je predsjednik Ivo Josipović. Njega je odabralo čak 44 posto ispitanih, dok tek 8 posto njih podršku daje premijerki Jadranki Kosor. Premijerka bilježi i najveći pad, jer ju je na početku godine podržavalo čak 22 posto ispitanih. Na trećem se mjestu sa 6 posto nalazi Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo je poruka društvu' TIH: Korupcija se ne isplati! Slika nije dostupna Potvrđena optužnica za Planinsku Sanader ide na treće suđenje

Ljestvicu najnegativnijih političara i dalje predvodi Ivo Sanader sa 23 posto. 12,5 posto ispitanih smjestilo je Kosoricu na drugo mjesto, a na trećem se mjestu nalaze 'svi političari'.

Gotovo 50 posto građana najviše je razgovaralo o sindikalnoj akciji prikupljanja potpisa za organiziranje referenduma, kojoj ovaj mjesec pridaju i najveću pažnju, dok njih 20 posto muči gospodarska kriza. Koalicijska vlada ocjenjena je ovaj mjesec s 2.62, a preko 50 posto Hrvata i dalje daje potporu članstvu u EU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene