Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezavisni dragovoljci kažu

'Josipović je kao vrhovni zapovjednik OS odgovoran za objavu Registra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski (NDH) će 12. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića pokrenuti peticiju kojom će zatražiti odgovornost vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića zbog načina objave registra hrvatskih branitelja, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica te udruge Slavica Hruškar.

Hruškar je kazala da je Josipović odgovoran kao vrhovni zapovjednik OS RH te se upitala kako je moguće da iz Ministarstva obrane RH (MORH) 'iscuri vojna tajna'. Upitala se i koje će se vojne tajne vezane uz MORH objaviti sutra ili za tjedan dana putem interneta. To je vrlo ozbiljna situacija i krađom registra hrvatskih branitelja iz MORH-a ugrožena je nacionalna sigurnost Republike Hrvatske, kazala je Hruškar.

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno" Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine"

>> 'Uzbuna' na Markovu trgu: 'Podzemlje radi, ali radi i pravna država'

Nezadovoljstvo nezakonitom objavom registra hrvatskih branitelja na anonimnoj internetskoj stranici u današnjem priopćenju izrazili su i članovi Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. 'Tko god da stoji iza ovakvog nezakonitog čina, rušeći tako zakonske okvire, objavivši podatke zaštićene Ustavom trebao bi odgovarati', stoji u priopćenju te udruge.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene