Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada se nastavku partnerstva

Josipović čestitao Obami na pobjedi: 'Izbori su bili festival demokracije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović čestitao je američkom predsjedniku Baracku Obami na izbornoj pobjedi i novom 4-godišnjem mandatu u Bijeloj kući.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović čestitao je u srijedu američkom predsjedniku Baracku Obami na izbornoj pobjedi kojom je osigurao drugi predsjednički mandat, a čestitke je uputio i SAD-u te američkom narodu jer smo, kako je rekao, vidjeli da su izbori bili uzorni i festival demokracije i po mnogočemu drukčiji od onih u drugim zemljama.

"Američki izbori bili su apsolutno demokratski i dali su rezultat koji je američki narod želio", istaknuo je hrvatski predsjednik koji je na pitanje novinara komentirao pobjedu demokratskoga kandidata Obame na izborima za predsjednika SAD-a, održanim u utorak.

>> Obama dobio još jedan mandat i poručio: 'Najbolje tek dolazi!'

Pročitajte i ovo Dražen Kutleša Iz Katedrale Zagrebački nadbiskup Kutleša i njegova prva polnoćka, vjernicima uputio Božićnu čestitku Slika nije dostupna Milanović je nije zvao VIDEO Otkrila o čemu je razgovarala s Josipovićem nakon pobjede!

Predsjednik Josipović, koji je u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu sudjelovao na proslavi 50. obljetnice Fakulteta političkih znanosti (FPZ) zagrebačkoga Sveučilišta, izjavio je kako očekuje da će SAD nastaviti svoju pozitivnu ulogu u svijetu, te izrazio nadu da će Hrvatska nastaviti vrlo uspješno partnerstvo koje ima s SAD-om.

Američki predsjednik Obama pobijedio je na izborima u utorak svog republikanskoga protukandidata Mitta Romneyja. U odnosu na predviđanja kako će ovo biti jedni od najneizvjesnijih predsjedničkih izbora u povijesti, Obamina je pobjeda na kraju ispala razmjerno uvjerljiva.

Po rezultatima u 49 od 50 američkih saveznih država, Obama je osvojio 303 elektorska glasa, odnosno 33 više od potrebnih 270 za pobjedu. Osvojio je gotovo sve tzv. države bojišta. Romneyju je pripalo 206 elektora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene