Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hvala na osjećaju za nas male'

Josipović čestitao Božić grkokatolicima: 'Raznolikost je naše bogatstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je Božić čestitao i grkokatoličkim vjernicima u zagrebačkoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, istaknuvši da je Hrvatska zemlja vjerskih sloboda u kojoj sve vjerske zajednice uživaju ista prava.

'Raznolikost u kulturi i tradiciji bogatstvo je naše domovine', rekao je Josipović, koji je ove godine prvi put na Božić posjetio i grkokatoličke vjernike, koji su ga u crkvenim prostorijama dočekali nakon božićne liturgije. Čestitajući im 400. obljetnicu crkvenog zajedništva sa Svetom stolicom, zahvalio im je što čuvajući tradiciju i propovijedajući svoju vjeru, propovijedaju mir i dobro.

Četiristo godina koje slavite, kao jedan važan jubilej, artikuliraju i vaš vjerski identitet, rekao je predsjednik. S obzirom na to da su grkokatolici u Hrvatskoj vjernici različitih nacionalnosti, poručio im je da u duhu suradnje koji njeguju u crkvi odgajaju i svoju djecu i mlade. 'Ovo možda jest prvi, ali ne i zadnji put da sam s vama', rekao je Josipović vjernicima koji su predsjednika i njegovu suprugu Tatjanu počastili ukrajinskim 'svetim jelom - kutjom' (pšenicom kuhanom na medu s makom).

Križevački biskup, rektor grkokatoličkog sjemeništa i župnik župe sv. Ćirila i Metoda Nikola Kekić, izrazio je dobrodošlicu predsjedniku i zahvalio mu na svemu što u svom mandatu čini kao predsjednik svih građana Hrvatske.

Zahvalni smo vam što imate osjećaj i za nas male kojih u Križevačkoj biskupiji, koja obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju i BiH, ima svega oko 25 tisuća, istaknuo je Kekić. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka predsjednika Vlade Plenković čestitao Božić: "Svjesni da je još puno posla i izazova pred nama" Slika nije dostupna "Sretan antiruski Božić!" Rusi poslali zastrašujuću božićnu čestitku Europljanima: Pogledajte video objavljen na državnoj televiziji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene