Njemački vrhovni sud odbio je žalbe Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Galerija


Josip Perković i Zdravko Mustač pravomoćno su osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića kod Münchena 1983. godine.

Vezani članci Zdravko Mustač (Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL) Zdravko Mustač izručen Hrvatskoj i doveden u Remetinec Slika nije dostupna NOVI MANEVAR Nobilo: 'Perković Ima strah od letenja'

Podsjetimo, bivši pripadnici jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josip Perković i Zdravko Mustač 2016. godine na sudu u Münchenu proglašeni su krivima za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983. godine i osuđeni na doživotne zatvorske kazne.

Bivši direktor u naftnoj kompaniji INA i prebjeg iz socijalističke Jugoslavije Đureković brutalno je smaknut hicima iz pištolja te udarcima sjekirom 1983. u Wolfratshausenu, tridesetak kilometara od Münchena.

Ubijen je u improviziranoj tiskari smještenoj u garaži drugog hrvatskog emigranta, Krunoslava Pratesa, koji je istovremeno uređivao iseljenički tisak i informirao UDBA-u.

Četvrt stoljeća nakon atentata Prates je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog pomaganja u ubojstvu, a tijekom suđenja isplivala su i imena Perkovića i njegova šefa Mustača, koji su zatim zajedno sjeli na optuženičku klupu.