Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija još nije utvrdila razloge izbijanja požara u stanu u središtu Rijeke u kojemu je poginula dvogodišnja Lara Barković, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš.


Do sada policija samo raspolaže činjenicom da je isključen tehnički uzrok požara, odnosno da je požar izbio zbog ljudske aktivnosti.

Vezani članci Ilustracija Pedijatri upozoravaju na jedan potez koji roditelji rade: "To nije preventivni lijek" Ilustracija - 2 Problem o kojem se ne govori dovoljno: ''Sve što dva roditelja naprave u 24 sata oko djece sada mora obaviti samo jedan''

Kako je utvrđeno da su djeca s roditeljima živjela u stanu u Ulici Matije Gupca u neprimjerenim uvjetima, riječki Centar za socijalni rad danas je donio odluku da se u požaru ozlijeđeni trogodišnji Larin brat i četveromjesečno dijete koje se od prije nalazi u bolnici zbog srčanog oboljenja, nakon što oboje iziđu iz bolnice, smjeste privremeno u Dom za nezbrinutu djecu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu.

O trajnom oduzimanju djece roditeljima odlučit će se poslije. Roditelji su smješteni u prostorije Crvenog križa u Rijeci.

Nesreća se dogodila u petak, 18. kolovoza, poslijepodne kada je izbio požar u stanu na prvom katu u kojemu su u tom trenutku bili sami poginula Lara Barković i njezin trogodišnji brat. Njega su spasili susjedi provaljivanjem u stan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju