Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP)
Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP) Foto: Afp

Zbog nasilničkog ponašanja na stadionu Partizana u Beogradu polovicom prosinca prošle godine Damir Tovarović (38) iz Splita pušten je iz zatvora nekoliko dana prije isteka kazne.


Odlučio je tako upravitelj Kazneno-popravnog zatvora Sremska Mitrovica, a Tovarović, kako piše Slobodna Dalmacija u srijedu više nije bio na teritoriju Srbije u koju se ne može ni vratiti tijekom tri godine, koliko mu traje izgon određen u sklopu nagodbe koju je potpisao s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu.

Vezani članci Slika nije dostupna Nova snimka pretučenih Hrvata u Beogradu: "Odakle si ti,  legendo?" Jedan od huligana pretučenih na stadionu u Beogradu (Foto: AFP) Zvjerske tučnjave, pljačke i jedna fakultetska diploma: Tko su glavni akteri nereda na stadionu u Beogradu?

U ponedjeljak će iz istog zatvora izići Jakov Podrug (24), koji se također nagodio na pet mjeseci zatvora kazne, ali i dvije godine duži izgon iz Srbije. Prije njih prvi se u Hrvatsku polovicom travnja vratio Ivan Ronald Mišković (19), najmlađi od šestorice Splićana uhićenih nakon nereda na beogradskom stadionu. Mišković je dobio kaznu od četiri mjeseca zatvora, što je odslužio u Sremskoj Mitrovici do kraja, i petogodišnji izgon.

Tovarović, inženjer brodarstva i poznati MMA borac, najdulje je pregovarao i nije htio prihvatiti nagodbu sa srpskim tužiteljstvom, koja im je ponuđena u siječnju ove godine. Sporno je bilo što nagodba s tužiteljstvom podrazumijeva priznanje krivnje za nasilničko ponašanje na stadionu i osuđujuću presudu. Budući da Tovarović do sada nije imao nikakav dosje te nije bilo dokaza da je sudjelovao u tučnjavi na stadionu, jer se na snimci vidi jedino kako ga napušta preko tribina, odbijao je potpisati priznanje krivnje.