Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Početak svibnja obilježio je red sunca, red kiše: Iskoristite današnje sunce, s četvrtkom stižu velike promjene

Sunčano vrijeme izvuklo je građane na ulicu (Borna Filic/PIXSELL)
Sunčano vrijeme izvuklo je građane na ulicu (Borna Filic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Sunčano vrijeme izvuklo je građane na ulicu (Borna Filic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Vrijeme je u mnogim krajevima u utorak bilo dobrim dijelom sunčano, možda ne najtoplije i onakvo na kakvo smo naviknuli u svibnju, no barem suho i vedro. Prošlogodišnji svibanj bio je ekstremno topao, s tri do četiri stupnja višom srednjom mjesečnom temperaturom.

Ovaj je zasad prilično svjež i hladan. Idući dani malo će ipak ublažiti taj ranoproljetni ili ponegdje čak zimski ugođaj. U srijedu ujutro vrijeme će još uvijek biti pretežno sunčano, u kopnenom dijelu zemlje i hladno, uz svega koji stupanj iznad nule. Ponegdje, u gorju uglavnom, ni toliko. Zbog toga bi i u srijedu mjestimice moglo biti slabog mraza. Na Jadranu će temperatura biti većinom između 7 i 10 stupnjeva. Uz to, zapuhat će južni i jugozapadni vjetar, koji će tijekom dana jačati.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku

U središnjoj Hrvatskoj nastavit će se pretežno sunčano i poslijepodne, s tim da će prema kraju dana biti sve više oblaka. Kiše bi pak moglo biti u noći na četvrtak. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a temperatura će biti od 18 do 20 stupnjeva.

I Slavoniju očekuje pretežno sunčano vrijeme. U srijedu je moguće da će puhati jugoistočni vjetar, a temperatura će porasti i do 18, 19 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne i prema kraju dana moguć je porast naoblake, navečer možda i kiša. No danju će isto više-manje biti sunčano i toplije nego u utorak. Na moru 20-ak, u gorju oko 15 stupnjeva. Južni i jugozapadni vjetar na Jadranu će sve više jačati.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, ugodno toplo, uz južni i jugozapadni vjetar, a navečer i u noći već i jugo koje će jačati. Kao i u većem dijelu zemlje, temperatura će mjestimice dosegnuti 20 stupnjeva ili tek koji manje. Uz sunce, bit će ugodno.

U četvrtak nas na kopnu očekuje ponovno oblačnije vrijeme, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Malo će i osvježiti, no u petak i subotu će temperature ponovno porasti na 20-ak stupnjeva. Inače, petak i prvi dio subote većinom će biti sunčano, ali ne i posve stabilno pa je moguć pokoji pljusak. Od subote poslijepodne mogući su oblaci i mjestimična kiša, čija se glavnina očekuje u noći i u nedjelju.

I na Jadranu će četvrtak biti promjenjiviji, s kišom ili grmljavinskim pljuskovima, petak nosi sunce, a subota ponovno više oblaka. U početku je moguće malo kiše, a onda prema kraju dana, odnosno u noći i u nedjelju ponegdje i ozbiljnija oborina. U četvrtak će puhati umjereno i jako jugo, no slabjet će.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene