Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvijestila policija

Nova uhićenja u Zadru nakon utakmice: Zbog nereda privedeno 10 navijača

Košarkaška utakmica u Zadru
Košarkaška utakmica u Zadru Foto: Jure Miskovic/Cropix
U nastavku kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, na području Policijske uprave zadarske u srijedu je uhićeno još 10 osumnjičenih osoba, izvijestila je zadarska policija.

Hrvatski državljani u dobi od 32, 30, 30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina uhićeni su zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. studenoga između KK-a Zadar i Crvene zvezde MeridianBe u Sportskom centru Višnjik u Zadru izvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, navodi se u priopćenju.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Općinskog suda u Zadru, provedene su pretrage stanova i drugih prostorija uhićenih osoba te su pronašli i oduzeli veću količinu pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje ozljeda.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Izjava nakon Predsjedništva HDZ-a Plenković odgovorio na pitanje hoće li Banožić ostati u stranci, sasuo paljbu po oporbi: "Ovu smo krizu tako brzo riješili da ne znaju što bi rekli"

Pročitajte i ovo Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (DP) novi plakat za vukovar Penava za Dnevnik Nove TV o drugom plakatu i tenzijama uoči obilježavanja Dana sjećanja, evo što kaže o Anušiću i jačanju pozicija HDZ-a u Slavoniji

Sve osumnjičene osobe, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja, dovedene su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Ranije danas PU zadarska izvijestila je da su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima već privedena dvojica hrvatskih državljana, jedan u dobi od 42 godine zbog alkoholiziranosti te drugi u dobi od 19 godina zbog pokušaja unošenja ili unošenja u sportski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru dovedena su i četvorica maloljetnika, uz odgovarajući optužni prijedlog.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, priopćeno je iz PU zadarske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene