Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZOZEMSKI ZRAKOPLOV

Pad aviona u Lici: Jesu li istražitelji ispitali ostale iz grupe prije nego što su napustili Hrvatsku?

Avion koji se srušio u Lici bio je jedan od osam aviona kojima je grupa prijatelja bila na proputovanju Europom. Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar otkriva jesu li istražitelji ispitali ostale iz te grupe prije nego što su napustili Hrvatsku?

Izvlačenje zrakoplova koji se srušio na Kapeli nije počelo. Prema najavi, obavit će se uz pomoć helikoptera zbog nepristupačnog terena. Nitko od putnika nije preživio. Inače, zrakoplov je bio dio skupine koja se kretala od Maribora do Pule. Putnici iz ostalih zrakoplova tijekom jutra su napustili Hrvatsku. Istraga nesreće i dalje traje, a nalazi obdukcije još uvijek se čekaju.

Avion koji se srušio bio je jedan od osam aviona kojima je grupa prijatelja bila na proputovanju Europom.

Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar otkriva jesu li istražitelji ispitali ostale iz te grupe prije nego što su napustili Hrvatsku.

"Iz tvrtke koja je iznajmila avion kažu da su duboko potreseni i da je pilot koji je upravljao avionom bio jako iskusan, da je imao puno sati leta te da je kao njihov prijatelj više od deset godina letio s njihovom tvrtkom i iznajmljivao njihove avione.

Kažu da je bila skupina prijatelja koja je poletjela iz Maribora, njih osam, i da taj jedan, nažalost, nije nikada stigao do Pule. Oni su bili na svojem godišnjem proputovanju Europom, koje je trebalo trajati dva tjedna. Nakon ove nesreće putovanje je prekinuto, a jutros su poletjeli ovdje iz pulske zračne luke i vratili se kućama.

Pročitajte i ovo Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo"

O samoj nesreći i o uzrocima, kažu, ne znaju ništa više, ali ističu da su u kontaktu sa svim našim službama koje istražuju ovu nesreću te da pomažu koliko mogu.

Pročitajte i ovo Katarina Jusić Mezga IDENTITET NIJE UTVRĐEN Misterij smrtonosnog pada aviona: Očevici otkrivaju što su vidjeli i čuli

Ovaj avion u slovenskom zračnom prostoru nije prijavio nikakve probleme, a istraga će pokazati što se to točno događalo i koji je uzrok pada", kaže reporterka. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene