Ove godine najbolje se bukira smještaj u najluksuznijim hotelima i vilama s bazenima. Oni prosječni morat će se potruditi da napune svoje objekte zbog sličnih cijena u zemljama turističkim povratnicama.


Kampovi su zbog lošeg vremena podbacili. Ipak, očekuje se da će turistički promet biti na razini prošle godine uz blagi financijski porast. Sastanak ministra Capellija s predstavnicima hotelske industrije i kampova u Rovinju doveo je i do dogovora da će se cijene prilagođavati tržištu, ali se neće drastično snižavati da bi se na taj način privukli gosti.

Vezani članci Ilustracija Nijemci u niskom startu za dolazak na Jadran: Hrvatska je poželjno odredište zbog ova dva razloga Turske plaže bez turista Osmislili 132 kriterija: Turska ima plan za aktiviranje turizma

"Nismo preskupi. Ja i dalje stojim iza onoga što sam rekao prije nekoliko mjeseci, Hrvatska ne smije nikako spuštati cijene. Ono što u ovom trenutku pružamo, pogotovo na razini 4, 5 zvjezdica, dokaz je da je buking tu popunjen i da cijene odgovaraju. Neću reći da ono što je skuplje da se bolje bukira, ali kvaliteta onoga što smo učinili, pogotovo s 4, 5 zvjezdica, očito se realizira po planu i po cijenama koje su dane", poručio je ministar Gari Capelli.