Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistička sezona na vratima

Jesmo li postali preskupi turistima? Ministar Capelli poručuje – Hrvatska nikako ne smije spuštati cijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine najbolje se bukira smještaj u najluksuznijim hotelima i vilama s bazenima. Oni prosječni morat će se potruditi da napune svoje objekte zbog sličnih cijena u zemljama turističkim povratnicama.

Kampovi su zbog lošeg vremena podbacili. Ipak, očekuje se da će turistički promet biti na razini prošle godine uz blagi financijski porast. Sastanak ministra Capellija s predstavnicima hotelske industrije i kampova u Rovinju doveo je i do dogovora da će se cijene prilagođavati tržištu, ali se neće drastično snižavati da bi se na taj način privukli gosti.

Pročitajte i ovo Luksuzni turizam - 1 Poseban tretman Za cijenu se ne pita: "Jednog gosta smo helikopterom iz Švicarske doveli na degustaciju" Turistička sezona u Hrvatskoj se zahuktava - 3 Sezona se tek zahuktava Hrvatska kao turistički mravinjak, a ima i onih koji ne kukaju nad cijenama: ''Bilo bi dvostruko skuplje da smo u Francuskoj ili Italiji''

"Nismo preskupi. Ja i dalje stojim iza onoga što sam rekao prije nekoliko mjeseci, Hrvatska ne smije nikako spuštati cijene. Ono što u ovom trenutku pružamo, pogotovo na razini 4, 5 zvjezdica, dokaz je da je buking tu popunjen i da cijene odgovaraju. Neću reći da ono što je skuplje da se bolje bukira, ali kvaliteta onoga što smo učinili, pogotovo s 4, 5 zvjezdica, očito se realizira po planu i po cijenama koje su dane", poručio je ministar Gari Capelli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene