Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto je gotovo

Tmuran, siv, oblačan i kišan: Prvi dan jeseni donosi novu promjenu vremena

Na pitanje kako izgleda pravi jesenski dan većina će odgovoriti tmuran, siv, oblačan i kišan, a upravo je takav, školski početak jeseni pred nama.

Novo godišnje doba donosi nam novu promjenu vremena. Prevladavat će oblačno s povremenom kišom, lokalno i obilnijom.

Na moru će uz to puhati i umjereno i jako jugo. Uz južinu će osjetno porasti jutarnja temperatura, pa nam tijekom jutra više neće biti hladno.

Kopno će u nastavku dana obilježiti umjereno do pretežno oblačno s kišom, lokalno i obilnijom. Prema kraju dana zapuhat će sjeveroistočnjak, a temperatura će uz oblake i kišu ostati ispod 20.

Slično će biti i na istoku. Slavoniju čeka promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom. Jugozapadnjak će i ovdje okrenuti na sjeveroistočnjak, a temperatura će biti između 18 i 21 stupnja.

Na Sjevernom Jadranu ostaje oblačno s kišom ili pljuskovima, lokalno i izraženijima. Jugo će prema večeri slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak ili buru. Temperatura će se kretati od 17 u gorju do 23 na moru.

U Dalmaciji isto tako oblačno s kišom ili pljuskovima, lokalno i izraženijim nevremenom. Puhat će umjereno do jako jugo, a temperatura će biti do najviše 25 stupnjeva. Vrijeme nije za kupanje, ali more je i dalje dosta toplo.

Idućih dana na kopnu neće biti posve stabilno. Bit će nešto sunca, ali i povremene kiše. Ipak, očekuju se manje količine nego sutra. Jutra će u novom tjednu biti toplija, a danju ostaje bez promjene.

Slično će biti i na Jadranu. Tijekom utorka će se razvedravati, ali će već u srijedu poslijepodne ponovno biti oblačnije s kišom. Puhat će uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu bura, na sjevernom dijelu na udare i jaka. Sredinom tjedna opet će biti jugo, stoga će prvi jesenski tjedan protjecati u nestabilnom vremenu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene