Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika promjena

Stigla dugoročna prognoza za jesen, evo što čeka Hrvatsku

Vrijeme u jeseni (Foto: Accuweather)
Vrijeme u jeseni (Foto: Accuweather) Foto: Accuweather
Olujno vrijeme čeka nas najesen nastavljajući trend od ovog ljeta. Obilne oborine predviđene su za Jadran i Dinaride.

Prema pisanju Accuweathera, nakon ekstremne ljetne topline na zapadu i sjeveru Europe, sličan trend nastavit će se i početkom jeseni.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Slika nije dostupna ŠARENA JESEN Nakon magle, stiže sunce, evo gdje će ga biti najviše! Provjerite prognozu za produženi vikend

Nastavak sušnog i toplog vremena pogodovat će novim požarima u Skandinaviji, dok se u našem dijelu Sredozemlja kako jesen bude odmicala predviđaju sve češće oborine.

Prema riječima meteorologa Alana Repperta, prosječna temperatura nadolazeće jeseni bit će 1-3 °C iznad prosjeka u Velikoj Britaniji, što je samo nastavak trenda iz prijašnjih mjeseci.

Slična ili čak i veća odstupanja predviđaju se u cijeloj Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Njemačkoj, a pad temperature na prosječne vrijednosti na tom području valja očekivati tek u studenome.

Sredozemlje postaje olujno!

Nakon ljetne sezone koja je u dijelovima Sredozemlja već bila poprilično olujna, sličan trend nastavit će se i u rujnu.

U listopadu i studenom slijedi širenje oborinske zone i na zapadni Balkan, a posebno izdvajaju mogućnost obilnih oborina oko Dinarida i na Jadranu.

Češće oluje doprinijet će i nižim temperaturama zraka. Dok će rujan vjerojatno biti topliji od prosjeka, u listopadu i studenome zbog češćih oborina i oluja slijedi njihov pad.

Neke od oluja pritom će donositi jake vjetrove i tuču uz mogućnost poplava, rekao je meteorolog Tyler Roys.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene