Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništene poljoprivredne kulture

U Zagrebu proglašena prirodna nepogoda nakon iznimno niskih temperatura i mraza, poljoprivrednici se mogu javiti za naknadu štete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević proglasila je za područje Zagreba prirodnu nepogodu uzrokovanu mrazom. Građani na čijoj je imovini od 6. do 8. travnja nastala šteta istu mogu prijaviti Gradskom povjerenstvu.

Grad Zagreb je objavio javni poziv za osobe na čijoj je imovini, točnije poljoprivrednim kulturama, u razdoblju od 6. do 8. travnja 2021. nastala šteta uzrokovana mrazom na području Zagreba.

Pročitajte i ovo Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija Dan nakon snažnog potresa u Tajvanu - 5 Dan kasnije FOTO Broj ozlijeđenih u potresu na Tajvanu prešao tisuću

Štetu se može prijaviti Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u pisanom obliku, na propisanom PN obrascu koji se mogu preuzeti na web stranicama Grada Zagreba i u pisarnicama Gradske uprave.

Detaljnije upute vezane uz proceduru prijave štete mogu se dobiti na brojevima telefona 01/610-1695; 01/658-5647 i 01/658-5682 te putem elektroničke pošte: poljoprivreda@zagreb.hr.

Velike štete

Zakonski rok za dostavu prijave šteta je osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode odnosno do 14. svibnja 2021.

Početkom travnja jutarnje temperature su se nekoliko dana spuštale do -7 stupnjeva Celzijevih te je, prema dojavama poljoprivrednih proizvođača, mraz uzrokovao značajne štete na poljoprivrednim kulturama.

Stradale su gotovo sve voćne vrste, čak i one u plastenicima, dok su jagode na otvorenom stradale gotovo potpuno. Šteta na vinovoj lozi procijenjena je na oko 30 posto, dok na voćarskim kulturama ranih sorti štete od mraza dosežu i do 95 posto.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene